Μπήκαμε στην εποχή του ζεστού cappuccino

Τέλειος ζεστός cappuccino με γάλα NOYNOY BARISTA'S GOLD

Με την έλευση του φθινοπώρου σηματοδοτείται και η αύξηση των παραγγελιών στα cafe για ζεστό καφέ καπουτσίνο. Αν και ο cappuccino είναι ο αγαπημένος καφές για πολλούς όλες τις εποχές του χρόνου, το φθινόπωρο και τον χειμώνα οι πωλήσεις ζεστού καπουτσίνο εκτοξεύονται. Είναι αυτή η βελούδινη ύφη, το άρωμα και η υπέροχη μίξη καφέ και γάλακτος που τον κάνουν συγκλονιστικό.

Η ποιότητα και η ποικιλία καφέ, το γάλα και η σύνθεσή του, η θερμοκρασία του νερού, η πίεση του ατμού και η κατάρτιση του barista παίζουν καθοριστικό ρόλο. Το αποτέλεσμα που γεύεται ο πελάτης στο φλιτζάνι του προκύπτει από μια εξίσωση πολλών παραγόντων. Καθώς η ποιότητα εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από τα κύρια υλικά, η επιλογή τους είναι κρίσιμη απόφαση. Η εταιρεία και ποικιλία καφέ και η μελετημένη επιλογή γάλακτος είναι αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία ενός καταστήματος cafe.

Το γάλα είναι o ένας από τους πιο βαρείς παράγοντες της εξίσωσης

Ένα γάλα, ειδικά σχεδιασμένο για επαγγελματική χρήση, αποτελεί την ιδανική επιλογή για έναν τέλειο cappuccino. Η σύνθεσή του πρέπει να είναι μελετημένη για να συνεργάζεται άριστα με τις διαφορετικές ποικιλίες καφέ, ανεβάζοντας τον πήχη στην εξειδίκευση.

Για να αξιοποιούνται στον μέγιστο βαθμό τα πλεονεκτήματα από τη σύνθεση του γάλακτος, πρέπει αυτό να μεταφέρεται και να φυλάσσεται στις σωστές συνθήκες, να χρησιμοποιείται σωστά από τον barista και να “δουλεύεται” στα κατάλληλα σκεύη.

Το NOYNOY Barista’s Gold είναι ένα τέτοιο γάλα, με μελετημένη σύνθεση, που εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα στο αποτέλεσμα. Η “γλυκιά” γεύση του καφέ, πλημμυρίζει πρώτα το στόμα κι έπειτα ασκεί την επίδρασή του σε όλες τις αισθήσεις.

Υπάρχουν μυστικά για τον τέλειο cappuccino;

Φυσικά και υπάρχουν μυστικά για τον τέλειο cappuccino ή το τέλειο αφρόγαλα. Για τα πάντα υπάρχουν μικρά ή μεγαλύτερα tips, αλλά πρώτα απ’ όλα υπάρχουν τεχνικές. Όπως, επίσης, και καλές πρακτικές που αναδεικνύονται μέσα από τη διαδρομή ανθρώπων του καφέ και υιοθετούνται σε ευρύτερο πλαίσιο. Αυτές τις τεχνικές και τις καλές πρακτικές είναι που πρέπει να γνωρίζει κάθε επαγγελματίας στον χώρο.

Το κλειδί είναι, λοιπόν, να συνυπάρχουν και να συνδυάζονται τα κατάλληλα υλικά με τη σωστή τεχνική, δίνοντας σημασία και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι που γεννά τα “μυστικά” για τέλειο αφρόγαλα και ζεστό καφέ. Ένας barista πρέπει να αντιλαμβάνεται τη διαφορά ενός cappuccino που ξεκίνησε να φτιάχνεται σε ήδη ζεστό φλιτζάνι ή σε ένα φλιτζάνι σε θερμοκρασία δωματίου. Πρέπει να είναι ακριβής στις ποσότητες και στις αναλογίες, στους χρόνους και στις θερμοκρασίες, ειδικά όταν επεξεργάζεται το γάλα για τον καπουτσίνο.

Όταν είναι σε θέση να διακρίνει αυτές τις λεπτές διαφορές, να παρατηρεί την συμπεριφορά των υλικών του και να “μετρά” πόσο επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα, έχει κατακτήσει τα “μυστικά του επαγγέλματος”.

Παρασκευή Cappuccino με NOYNOY BARISTA’S GOLD

Στο βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι του NOYNOY Barista’ s Gold στο YouTube, παρακολουθούμε τον Στέφανο Δωματιώτη να παρουσιάζει την παρασκευή cappuccino με το ιδανικό γάλα για επαγγελματική χρήση. Μοιράζεται μικρά μυστικά και tips και τα βήματα ένα – ένα για σίγουρη επιτυχία στο αποτέλεσμα.

Εν κατακλείδι, είναι αδιαμφισβήτητα σημαντικό, κάθε ενημερωμένος barista να μαθαίνει διαρκώς και να παραμένει “ανήσυχος”. Μόνο έτσι, ίσως και να ανακαλύψει τα δικά του μικρά μυστικά μέσα από την πείρα και την συνεχή επιμόρφωσή του.

Διαβάστε επίσης πώς να μετατρέψετε τον καφέ σε εμπειρία και να κερδίσετε πιστούς πελάτες.

Η FoodFacts είναι ο συνεργάτης που χρειάζεστε

Στη FoodFacts είμαστε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε για το γάλα NOYNOY Barista’ s Gold και τα άλλα τρόφιμα και προϊόντα που εμπορευόμαστε και διανέμουμε ως συνεργάτες της Friesland Campina Hellas. Μέσω της υπηρεσίας διανομής X-Van της FoodFacts, διανέμουμε τρόφιμα σε επαγγελματίες της εστίασης με συνέπεια. Με τακτικά δρομολόγια στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής (δείτε στον χάρτη τις περιοχές διανομής), που περνούν από κάθε σημείο 2 φορές την εβδομάδα.

Παραδίδουμε στην πόρτα της επιχείρησης επώνυμα προϊόντα γνωστών brand όπως είναι  NOYNOYBarista’s GoldDebicFricoCreta FarmsΘράκης ΓεύσειςFunky GreeceΧυμοί Λακωνίαalpro.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενταχθείτε στα δρομολόγια που καλύπτουν την περιοχή στην οποία βρίσκεται το κατάστημά σας.

Photography | Design: canva pro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *