Tips και ιδέες για να προωθείτε το cafe σας στο Instagram

Ιδέες και tips για το Instagram για επιχειρήσεις cafe

Η αναγκαιότητα να συμμετέχετε ενεργά ως επιχείρηση καφέ και εστίασης στα social media δεν χρειάζεται να τονιστεί. Είναι βέβαιο πως με την αλματώδη άνοδο και τη διείσδυση των κοινωνικών δικτύων στην καθημερινότητα όλων, έχετε ήδη κατανοήσει πόσο σπουδαίο είναι να είστε μέρος του digital κόσμου και να βρίσκεστε σε συνεχή επαφή με το κοινό σας.

Το Instagram είναι ένα από τα social media στο οποίο ο καφές, το φαγητό και εν γένει η εστίαση είναι ιδιαίτερα δημοφιλή “πεδία δράσης”. Ο μεγάλος αριθμός των accounts και των hashtags και οι άπειρες καρδούλες και τα σχόλια που συγκεντρώνουν οι σχετικές αναρτήσεις μαρτυρούν πως το κοινό διψά για ανάλογο περιεχόμενο. Δεν ικανοποιείται εύκολα, όμως πια, με απλές, συνηθισμένες εικόνες. Από έρευνες και από τη μελέτη στατιστικών δεδομένων είναι φανερό πως το κοινό επιβραβεύει εκείνες τις αναρτήσεις που το κάνουν να βιώσει την “εμπειρία” και του προκαλούν το ενδιαφέρον για ενεργή συμμετοχή.  Έτσι, λοιπόν, η καλή γνώση του αντικειμένου σας, η ενημέρωση γύρω από θέματα που αφορούν το digital marketing και η αναζήτηση έμπνευσης για το περιεχόμενο των αναρτήσεών σας, αποτελούν το ιδανικό μείγμα προϋποθέσεων για να προωθείτε την επιχείρησή σας αποτελεσματικά στα social media.

Ερευνήσαμε και επιλέξαμε να συμπεριλάβουμε σε αυτό το άρθρο 9 λογαριασμούς Instagram που σχετίζονται με τον καφέ και μπορείτε να ακολουθείτε για να γνωρίζετε καλές πρακτικές, να αξιοποιείτε hashtags μέσω των οποίων θα γίνουν featured δικές σας αναρτήσεις, αλλά και να συλλέγετε ιδέες που θα σας βοηθήσουν στη διαχείριση του δικού σας Instagram λογαριασμού.

Ακολουθήστε τους στο Instagram και πάρτε ιδέες για το cafe ή το εστιατόριό σας

@coffeecupsoftheworld
Tip: Ξεχωρίστε πρωτότυπες ιδέες για εποχικές και limited συσκευασίες. Χρησιμοποιήστε το #coffeecupsoftheworld σε φωτογραφίες με τα ποτήρια καφέ της επιχείρησής σας και θα μπορούσε η ανάρτησή σας να γίνει featured στον λογαριασμό τους.

@coffeeandseasons
Tip: Φτιάξτε τη μέρα σας και εμπνευστείτε για τις φωτογραφήσεις σας.

@coffeesesh
Tip: Παρατηρήστε την ποικιλία στη θεματολογία των αναρτήσεων.

@thetrendybarista
Tip: Χρησιμοποιήστε το #thetrendybarista για να γίνει η ανάρτησή σας featured στον λογαριασμό τους.

@manmakecoffee
Tip: Χρησιμοποιήστε το #manmakecoffee για να γίνει η ανάρτησή σας featured στον λογαριασμό τους.

@tradesmanboston
Tip: Παρατηρήστε το μείγμα των αναρτήσεων του και τις τεχνικές που επιλέγει.

@bluebottle
Tip: Παράδειγμα minimal προσέγγισης από μια επιχείρηση cafe.

@latte_art_tutorials
Tip: Οι baristi στο στοιχείο τους. Δείτε τους καλύτερους να δημιουργούν τέχνη με το γάλα στον καφέ και ετοιμάστε τα δικά σας βίντεο ή και άλλο υλικό για το Instagram account της επιχείρησής σας. Το γάλα NOYNOY Barista’s Gold είναι o απόλυτος σύμμαχός σας καθημερινά, όπως φυσικά θα είναι και σε αυτή την “αποστολή”!

@theurbanbarista
Tip: Έμπνευση για δημιουργικές αναρτήσεις. Χρησιμοποιήστε το #TheUrbanBarista για να γίνει η ανάρτησή σας featured στον λογαριασμό τους.

Μικρά Tips για επιτυχημένες αναρτήσεις στο Instagram

  • Να είστε ευρηματικοί στις αναρτήσεις σας, τόσο για το περιεχόμενο των εικόνων ή των βίντεο, όσο όμως και για τα κείμενα που τα συνοδεύουν και να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα hashtags στις αναρτήσεις σας χωρίς να υπερβάλλετε στον αριθμό τους. Μπορεί το όριο να είναι 30, αλλά καλό είναι μετά από έρευνα να εντοπίσετε τα πιο δημοφιλή και χρήσιμα κατά περίπτωση και να παραμένετε μεταξύ 8 και 15 σε κάθε ανάρτηση.
  • Να δημιουργήσετε ένα δικό σας hashtag και να προτρέπετε τους πελάτες σας να το χρησιμοποιούν, ώστε στη συνέχεια να κάνετε repost τις αναρτήσεις τους στο δικό σας λογαριασμό και να τον εμπλουτίζετε με user generated content.
  • Να φροντίζετε για την ποικιλία των αναρτήσεων, ώστε να περιλαμβάνονται φωτογραφίες, βίντεο, quotes, προσφορές ή νέα και να εμπλέκετε σε αυτές τους φυσικούς χώρους του καταστήματός σας, το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται, τους ανθρώπους που εργάζονται, τα προϊόντα, τα πιάτα, στιγμές της ημέρας κ.α.
  • Να είστε συνεπείς στον προγραμματισμό σας, να διατηρείτε το tone of voice της επιχείρησής σας και να αλληλεπιδράτε με το κοινό σας.

Στη Foodfacts φροντίζουμε να διανέμουμε στο κατάστημά σας τα ποιοτικότερα προϊόντα γάλακτος και άλλες ύλες για να παρασκευάζετε καφέ που ξεχωρίζει για την ποιότητα και το άρωμά του, καθώς και γευστικά σνακς και πιάτα για τους πελάτες σας. Αυτές τις λαχταριστές δημιουργίες και τις καθημερινές στιγμές, μην αμελείτε να τις μοιράζεστε μέσα από τους social λογαριασμούς σας, προωθώντας και με αυτό τον τρόπο την επιχείρησή σας. Θα επανέλθουμε με νέα tips, προτάσεις και ιδέες γιατί είμαστε δίπλα σας και σε αυτή τη… digital διαδρομή.

Φωτογραφία από StockSnap από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *