Συνταγή Τάρτα Λεμόνι

tarta lemoni syntagi

Υλικά

• 220 γραμ. Βούτυρο Αγελαδινό 82% NEDGOLD
• 4 γραμ. αλάτι
• 140 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 50 γρμ. σκόνη αμυγδάλου
• 4 γραμ. βανίλια
• 70 γραμ. ολόκληρου αυγού
• 380 γραμ. αλεύρι

Μπισκότο Άλμοντ
• 50 γραμ. σκόνης αμυγδάλου
• 50 γραμ. ζάχαρη (1)
• 50 γραμ. ολόκληρου αυγού
• 60 γραμ. ασπράδι αυγού
• 40 γραμ. ζάχαρη (2)
• 40 γραμ. αλεύρι

Κρέμα Λεμονιού
• 280 γραμ. πολτό λεμονιού
• 280 γραμ. ζάχαρης
• 280 γραμ. κρόκο αυγού
• 280 γραμ. Βούτυρο Αγελαδινό 82% NEDGOLD
• 6 φύλλα ζελατίνης

Γλυκιά κρέμα
• 800 γραμ. Debic Stand & Overrun
• 80 γραμ. ζάχαρη

Παρασκευή

Σε ένα μπολ ρίχνετε το βούτυρο Βούτυρο Αγελαδινό 82% NEDGOLD, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτετε το ολόκληρο αυγό, ανακατεύετε και σιγά–σιγά ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά. Αφού έχει δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, το τοποθετείτε στο ψυγείο για μία ολόκληρη νύχτα.
Την επόμενη μέρα, απλώστε τη ζύμη ώστε να έχει πάχος περίπου 2mm. Κόψτε σε κύκλους διαμέτρου 10cm. Τοποθετείστε τους κύκλους ζύμης σε δακτύλιους μαγειρέματος από ανοξείδωτο χάλυβα διαμέτρου 8 cm ώστε η ζύμε να πιάνει και λίγο τα τοιχώματα του δακτυλίου. Ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 210° C για 8 λεπτά.

 

 

Μπισκότο almond
Ανακατέψτε τη σκόνη αμυγδάλου με τη ζάχαρη (1), την ποσότητα ολόκληρου αυγού και τον κρόκο αυγού.
Ανακατέψτε σε διαφορετικό σκεύος τα ασπράδια των αυγών με τη ζάχαρη (2) μέχρι να αποκτήσουν ελαφριά και αφρώδη υφή. Προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια στο υπόλοιπο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύετε. Απλώνετε τη ζύμη ακολουθώντας την προηγούμενη διαδικασία και κόψτε τη σε κύκλους διαμέτρου 7cm. Ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 210ο C για 7 λεπτά.

Κρέμα λεμονιού
Τοποθετείστε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό. Ζεσταίνετε όλα τα υλικά στους 85ο C εκτός από το βούτυρο Βούτυρο NEDGOLD. Προσθέστε και τη συμπυκνωμένη ζελατίνη. Προσθέτετε και το βούτυρο Βούτυρο NEDGOLD, το οποίο πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία 35ο C και ανακατεύετε καλά με το μίξερ χειρός.

Γλυκιά κρέμα
Αναμιγνύετε καλά την κρέμα Debic Stand με τη ζάχαρη. Τοποθετείστε τη σε μία σακούλα-σωλήνα ζαχαροπλαστικής με ακροφύσιο σε σχήμα δακρύου.
Γεμίστε τα ταρτάκια με την κρέμα λεμονιού και τις βάσεις αμυγδάλου. Διακοσμήστε την τάρτα με την γλυκιά κρέμα σε σπειροειδή μορφή. Για να προσδώσετε στην εμφάνιση μπορείτε να τοποθετήσετε στο πάνω μέρος μία λεπτή φέτα λεμονιού και να πασπαλίσετε με κανέλα.
Καλή απόλαυση…

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *