Μια αυθεντική επιλογή για το μενού: μπουγάτσα με κρέμα

μπουγάτσα με κρέμα και συνταγή για να τη φτιάξετε

Στον κόσμο της εστίασης, η διαφοροποίηση αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας. Ένας ιδιοκτήτης καφετέριας που θέλει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό μπορεί να το πετύχει προσφέροντας χειροποίητα εδέσματα, τα οποία συνδυάζουν ποιότητα, αυθεντικότητα και γεύση. Η μπουγάτσα με κρέμα είναι ένα από αυτά τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Αρωματική, τραγανή και με βελούδινη γέμιση, η μπουγάτσα μπορεί να γίνει το highlight του μενού σας, ενισχύοντας την εμπειρία των πελατών σας. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε τη συνταγή για την πιο νόστιμη μπουγάτσα, ιδανική για να προστεθεί στο μενού σας και να εντυπωσιάσει τους πελάτες σας.

Υλικά για την τέλεια μπουγάτσα με κρέμα

Για την κρέμα

Για τη συναρμολόγηση της μπουγάτσας

  • 450 γρ φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο, για το φύλλο

Για το σερβίρισμα θα χρειαστείτε, βεβαίως, ζάχαρη άχνη και κανέλα. Άλλωστε, όλοι το γνωρίζουν αυτό, διότι είναι η τελική πινελιά για την τέλεια γεύση!

Προετοιμασία της κρέμας

Αρχικά ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια φωτιά, ενώ παράλληλα ετοιμάζετε το μείγμα των στερεών υλικών, αναμειγνύοντας σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.

Προσθέτετε σταδιακά το μείγμα της ζάχαρης και του σιμιγδαλιού στο γάλα, όταν ζεσταθεί, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει.

Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις βανιλίνες ή το εκχύλισμα βανίλιας.

Αυτή είναι η σωστή στιγμή για να προσθέσετε το βούτυρο που προορίζεται για την κρέμα και προαιρετικά και τα αβγά, ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει, καλύπτοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη που θα εφάπτεται με την κρέμα, ώστε να αποφύγετε τη δημιουργία πέτσας – κρούστας. Αφήνετε τη γέμιση στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να σταθεροποιηθεί αρκετά και να κρυώσει.

Συναρμολόγηση της μπουγάτσας

Το πρώτο βήμα είναι να βουτυρώσετε καλά το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε. Αφού το κάνετε αυτό, συνεχίστε στρώνοντας τα φύλλα ως εξής: Βουτυρώνοντας ένα – ένα τα φύλλα κρούστας τοποθετείτε τα μισά στον πάτο του ταψιού. Φροντίστε οι άκρες των φύλλων να περισσεύουν.

Στη συνέχεια απλώνετε την κρέμα πάνω στα φύλλα. Ξεκινήστε ρίχνοντας την κρέμα στο κέντρο του ταψιού και απλώνοντάς τη ομοιόμορφα, καλύψτε όλη την επιφάνεια του σκεύους. Γυρίστε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων ώστε να καλύπτουν μέρος της κρέμας και αλείψτε με λίγο βούτυρο καθένα από αυτά καθώς τα διπλώνετε προς τα μέσα.

Μετά από αυτό το στάδιο είναι ώρα να καλύψετε όλη την επιφάνεια και την κρέμα με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα και πάλι ένα – ένα, όπως και τα προηγούμενα. Στο τέλος, γρίστε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, στα τοιχώματα του ταψιού.

Ψήστε τη μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και είναι τραγανό το φύλλο της.

Προτάσεις για το σερβίρισμα

Αφού η μπουγάτσα ψηθεί, χρειάζεται να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψετε. Αν τη σερβίρετε στο κατάστημά σας είναι βολικό να την τεμαχίζετε σε μικρά κομμάτια, να την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και με λίγη κανέλα και να τη σερβίρετε ζεστή. Αν την παραδίδετε σε παραγγελίες για delivery, μπορείτε και πάλι να την τεμαχίζετε σε μικρά κομμάτια, αλλά και να την αποστέλλετε ως ένα μεγάλο κομμάτι με την πλούσια κρέμα της να μοσχοβολά.

Η γλυκιά μπουγάτσα συνοδεύει θαυμάσια τον καφέ και το τσάι, προσφέροντας στους πελάτες σας μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Η προσθήκη της γλυκιάς μπουγάτσας με κρέμα στο μενού του cafe σας μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για να ξεχωρίσετε στην περιοχή σας. Με τη χρήση ποιοτικών υλικών και την εφαρμογή μιας παραδοσιακής και ανεπιτήδευτης συνταγής, μπορείτε να προσφέρετε στους πελάτες σας μια αυθεντική ελληνική γεύση που θα τους κάνει να επιστρέφουν ξανά και ξανά. Η μπουγάτσα δεν είναι απλώς ένα γλυκό, αλλά μια εμπειρία που αξίζει να μοιραστείτε.

Τι μπορεί να κάνει η FoodFacts για εσάς

Η FoodFacts παραδίδει στην πόρτα της επιχείρησής σας επώνυμα προϊόντα όπως γάλα, γαλακτοκομικά, τυριά, αλλαντικά, χυμούς, τσάι, ζάχαρη, προϊόντα αρτοποιείου και άλλα τρόφιμα των εταιρειών: NOYNOYBarista’s GoldGia…Giamas  DebicFricoCreta FarmsΑΘΗΝΑΙΑΘράκης ΓεύσειςYAMAS,  alproBrioche Gourmet, Lovit, ΙΟΝ, Παυλίδης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενταχθείτε στα δρομολόγια που καλύπτουν την περιοχή στην οποία βρίσκεται το κατάστημά σας.

Photography | Design: canva pro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *