Γιατί και πώς να σχεδιάσετε σωστά ένα φυλλάδιο delivery (Μέρος 2)

φυλλάδιο delivery πώς να το σχεδιάσετε σωστά και γιατί

Συνεχίζοντας από το πρώτο μέρος, περνάμε στις γραμματοσειρές και στο μέγεθος γραμμάτων και αριθμών. Τόσο το στυλ των γραμμάτων, όσο και το μέγεθός τους συμβάλουν στην αισθητική που έχει ένα φυλλάδιο delivery, όπως και στη λειτουργικότητά του.

Γράμματα και αριθμοί

Θέλετε το φυλλάδιό σας να διαβάζετε με ευκολία. Επομένως, τα γράμματα πρέπει να έχουν κατάλληλο μέγεθος και οι αποστάσεις μεταξύ τους να είναι υπολογισμένες σωστά, ανάλογα με τη γραμματοσειρά. Τα κενά μεταξύ των γραμμών παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στο πόσο ευανάγνωστο είναι το κείμενο και πρέπει επίσης να τα ορίσετε σωστά.

Γραμματοσειρές

Οι γραμματοσειρές καλό είναι να είναι επιλεγμένες με σύνεση και να συνδέονται αρμονικά μεταξύ τους. Μάλιστα, αν σχετίζονται και με τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιεί η επιχείρηση και σε άλλα μέσα, όπως στο website της ή στους καταλόγους του καταστήματος, θα έχετε κάνει την βέλτιστη επιλογή.

Και φυσικά οι γραμματοσειρές να είναι το πολύ 2 ή 3 σε πλήθος και όχι περισσότερες.

Τα μεγέθη των γραμμάτων πρέπει να είναι κατάλληλα για εύκολη ανάγνωση και να τηρείται μια βαθμιδωτή κλίμακα, ώστε να ξεχωρίζουν οι τίτλοι, οι υπότιτλοι, οι παράγραφοι, οι περιγραφές στο μενού.

Το φόντο των κειμένων και το χρώμα των γραμμάτων πρέπει να έχουν την κατάλληλη αντίθεση, ώστε να διευκολύνεται η ανάγνωση ακόμα και στα γράμματα με μικρό μέγεθος. Για παράδειγμα σε ένα κόκκινο φόντο, προτιμήστε λευκά γράμματα και όχι μαύρα. Σε ένα ανοιχτόχρωμο φόντο προτιμήστε σκουρόχρωμα γράμματα και το αντίστροφο.

Αριθμοί

Αν μια γραμματοσειρά που διαλέξατε για τα κείμενα, δεν έχει ευανάγνωστους αριθμούς, τότε για όλα τα αριθμητικά στοιχεία, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια διαφορετική γραμματοσειρά. Τόσο οι τιμές, όσο και τα τηλέφωνα είναι απαραίτητο να είναι καθαρά σε γραφή και να διαβάζονται χωρίς αμφιβολία για το αν ένας αριθμός είναι 1 ή 7.

Σαλάτες Σάλτσες & Αλοιφές

Κέτσαπ (Tomato-Ketchup)

Σαλάτες Σάλτσες & Αλοιφές

Κοπανιστή

Σαλάτες Σάλτσες & Αλοιφές

Σαλάτα Κηπουρού

Οι φωτογραφίες και τα γραφιστικά στοιχεία σε ένα φυλλάδιο delivery

Οι φωτογραφίες πρέπει απαραίτητα να έχουν προκύψει από μια επαγγελματική φωτογράφηση των πιάτων, των snack, των καφέδων ή των ροφημάτων του μενού. Αν δεν οργανώσετε μια δική σας φωτογράφηση, τότε πρέπει να γίνει μια προσεκτική επιλογή φωτογραφιών από κάποιες βιβλιοθήκες φωτογραφιών.

Επενδύστε σε καλές φωτογραφίες που να ταιριάζουν με την αισθητική του καταστήματος και το μενού. Κρατήστε όμως και την εξής προϋπόθεση: όπως δεν πρέπει να είναι κακής ποιότητας, έτσι δεν πρέπει να είναι και παραπλανητικές. Πρέπει να αντιπροσωπεύουν την πραγματική εικόνα της επιχείρησης και το μενού σας.

Γραφιστικά στοιχεία

Τα γραφιστικά στοιχεία, επίσης, πρέπει να είναι ανάλογα του είδους και του ύφους του φυλλαδίου σας. Αν είναι “παιδιάστικα” ή “χιουμοριστικά” ή “εκλεπτυσμένα” θα αφήσουν και το αντίστοιχο στίγμα για την επιχείρηση. Επομένως, προσοχή στην επιλογή και ανάθεση στους κατάλληλους επαγγελματίες.

Αν το φόντο δεν είναι μονόχρωμο, φροντίστε τουλάχιστον όπου θα προστεθεί κείμενο να μην περιέχει – το φόντο – γραφιστικά στοιχεία που αποσπούν την προσοχή.

Εκτύπωση ή online;

Και φυσικά, όλα τα παραπάνω πέρα από το να “συνεργάζονται” είναι απαραίτητο να αναδειχθούν μέσα από μια ποιοτική εκτύπωση, στην οποία δεν πρέπει να κάνετε “εκπτώσεις”. Βεβαίως, πρέπει πάντα να ζητάτε δοκίμιο και αφού το ελέγξετε και κάνετε διορθώσεις, μόνο τότε να προχωράτε στην εκτύπωση της ποσότητας που θέλετε.

Τέλος, μη ξεχνάτε, πως ένα φυλλάδιο delivery πρέπει να είναι διαθέσιμο και σε ηλεκτρονική μορφή. Έτσι, οι πελάτες σας θα μπορούν να το βρίσκουν στο website ή στα social media της επιχείρησής σας. Μάλιστα, με αυτό τον τρόπο είναι ευκολότερη και η συντήρησή του με τρέχουσες τιμές και προσφορές.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσετε ότι πέρα από το μεγάλο αρχείο για εκτύπωση, θα πρέπει να σας παραδώσουν το ίδιο αρχείο σε κατάλληλη “πιο ελαφριά” έκδοση για να το αναρτήσετε στο web.

Διαβάστε επίσης πώς να καλωσορίζετε τους πελάτες που έρχονται στο κατάστημά σας για να καθίσουν.

Η FoodFacts παραδίδει στην πόρτα της επιχείρησής σας επώνυμα προϊόντα όπως γάλα, γαλακτοκομικά, αλλαντικά και άλλα τρόφιμα των εταιρειών: NOYNOYBarista’s GoldDebicFricoCreta FarmsΑΘΗΝΑΙΑΘράκης ΓεύσειςFunky GreeceΧυμοί ΛακωνίαalproDeli SunBrioche Gourmet, ΙΟΝ, Παυλίδης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενταχθείτε στα δρομολόγια που καλύπτουν την περιοχή στην οποία βρίσκεται το κατάστημά σας.

Photography | Design: canva pro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *