Γιατί και πώς να σχεδιάσετε σωστά ένα φυλλάδιο delivery (Μέρος 1)

φυλλάδιο delivery πώς να το σχεδιάσετε σωστά και γιατί

Κάθε στοιχείο της επιχείρησης συμβάλει στη διαμόρφωση της εικόνας της. Καθένα από αυτά είναι μια έκφανσή της που δεν πρέπει να την αφήνετε στην τύχη της. Το έντυπο μενού – κατάλογος του cafe ή του εστιατορίου, ένα διαφημιστικό φυλλάδιο με προφορές ή ένα φυλλάδιο για delivery έχουν ανάγκη για μελετημένο σχεδιασμό.

Έχει μεγάλη σημασία ο σωστός σχεδιασμός ενός έντυπου καταλόγου και ενός φυλλαδίου με το μενού

Από τον κατάλογο και ένα φυλλάδιο για delivery, με το μενού και τις προσφορές του καταστήματος, ο πελάτης εξάγει αρκετά συμπεράσματα για την επιχείρηση.

Μερικά από αυτά τα συμπεράσματα

  • Καταλαβαίνει το ύφος και την αισθητική που πρεσβεύει η επιχείρηση, καθώς και τη φιλοσοφία που τη διέπει.
  • Αντιλαμβάνεται αν οι ιδιοκτήτες και η διοίκηση δείχνουν τη δέουσα προσοχή στη λειτουργία και στην εικόνα της.
  • Συμπεραίνει αν οι άνθρωποι φροντίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια και αν αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα όλα τα θέματα.
  • Κρίνει αν είναι οι άνθρωποι τις επιχείρησης είναι οι ίδιοι καλοί επαγγελματίες και αν ξέρουν να επιλέγουν τους κατάλληλους συνεργάτες.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα, μαρτυρούν αν μια επιχείρηση σέβεται τους πελάτες της. Και το να νιώσει ο πελάτης ότι τον σέβονται έχει μεγάλη βαρύτητα, που νικά πολλές φορές και την παράμετρο της τιμής.

Το φυλλάδιο delivery ως κανάλι πώλησης

Δεν είναι όμως μόνο τα συμπεράσματα που βγάζει ο πελάτης. Ο σωστός σχεδιασμός έχει μεγάλη σημασία γιατί εκτός των άλλων ένα φυλλάδιο delivery αποτελεί και “εργαλείο” πώλησης.

Επομένως, το πώς θα στηθεί ένα φυλλάδιο delivery συνιστά αποτέλεσμα στρατηγικών επιλογών και βαθιάς γνώσης. Τι θα γραφεί και πού θα γράφει αποτελούν αποφάσεις ενός επαγγελματία ή μιας ομάδας. Όλα παίζουν έναν ρόλο, μικρό ή μεγαλύτερο, ο οποίος σε κάθε περίπτωση δημιουργεί έναν αντίκτυπο. Αυτός ο αντίκτυπος θέλουμε να είναι θετικός για την επιχείρηση, ώστε ο πελάτης να την εμπιστευτεί και να την επιλέξει.

Ποια χαρακτηριστικά έχει ένα επιτυχημένο φυλλάδιο delivery

Το χαρτί και ο ρόλος του σε ένα φυλλάδιο delivery

Ξεκινώντας από τις διαστάσεις, το είδος και το βάρος του χαρτιού που θα επιλέξετε, ξεκινάτε και ένα “ταξίδι” με τους καλύτερους οιωνούς. Το φυλλάδιο delivery δεν πρέπει να μοιάζει ή να είναι “ευτελές”. Το χαρτί παίζει σπουδαίο ρόλο σε αυτή την εντύπωση.

Γι’ αυτό ένα ποιοτικό χαρτί, με μεγαλύτερο βάρος είναι η καταλληλότερη επιλογή που προσδίδει φινέτσα και κύρος.

Τα κείμενα που συνθέτουν ένα φυλλάδιο delivery

Τα κείμενα που θα χρησιμοποιηθούν εντός του φυλλαδίου είναι άκρως σημαντικά. Από τις περιγραφές των πιάτων, μέχρι τα βοηθητικά κείμενα με πληροφορίες του καταστήματος, προσφορές ή φράσεις marketing. Πρέπει να συμπυκνώνουν όλη την πληροφορία που χρειάζεται ο πελάτης σας. Να του απαντάτε σε κάθε πιθανό ερώτημα, πριν το διατυπώσει.

Φυσικά, απαιτείται εξοντωτικός έλεγχος σε ορθογραφία και συντακτικό.

Ο ρόλος των κειμένων, όμως, δεν εξαντλείται στην ενημέρωση. Μέσω των κειμένων είναι σπουδαίο να καταφέρετε να διηγηθείτε μια ιστορία. Να δώσετε το στίγμα σας. Να καταφέρετε να συνδεθείτε με τους αναγνώστες και να τους κάνετε πελάτες σας. Για αυτό τα κείμενα πρέπει να γράφονται με προσοχή από επαγγελματίες του marketing.

Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε στα κείμενα του φυλλαδίου όμορφες και κατάλληλες λέξεις, προσπαθώντας να αποφεύγετε τις αρνητικές. Οι περιγραφές των πιάτων είναι αντικείμενο μελέτης πριν καταλήξετε στην τελική μορφή τους.

Θα προσφέρει θετικό αντίκτυπο η παρουσίαση ενός πλούσιου λεξιλογίου, χωρίς όμως δυσνόητες λέξεις ή δυσνόητες φράσεις. Τα σημεία στίξης είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν σωστά για να δίνουν νόημα στις προτάσεις χωρίς να χρειαστεί ο αναγνώστης να τις ξαναδιαβάσει.

Η απλότητα και η σαφήνεια θα πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε κείμενο του φυλλαδίου.

Συνεχίζεται στο δεύτερο μέρος

Διαβάστε επίσης πώς να έχετε πιστούς πελάτες στο cafe ή στο εστιατόριό σας.

Photography | Design: canva pro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *