Spaghetti Amatriciana

Συνταγή για σάλτσα αματριτσιάνα για όλα τα είδη ζυμαρικών

Κάθε εστιατόριο οφείλει να βρει τις σάλτσες ζυμαρικών που ταιριάζουν στο ύφος και το στυλ του μενού του ή ακόμα και να τελειοποιήσει κάποια στην οποία θα ειδικευθεί. Pasta και Risotto είναι δημοφιλείς επιλογές και ευκαιρία για να ξεχωρίσει ένα εστιατόριο για την κουζίνα του. Γιατί, ποτέ δεν ξεχνιέται μια φανταστική καρμπονάρα, ένα τέλειο ριζότο με μανιτάρια, ένα πιάτο ζυμαρικών με σάλτσα amatriciana.

Μια πικάντικη συνταγή για σάλτσα αματριτσιάνα είναι, λοιπόν, το θέμα του άρθρου αυτού. Και μπορεί να αναφερόμαστε σε spaghetti, όμως η amatriciana μπορεί να συνοδεύσει όλα τα είδη ζυμαρικών. Η επιλογή είναι δική σας.

Υλικά για τη σάλτσα αματριτσιάνα

200 γρ. καπνιστό guanciale ή pancetta

500 γρ. ντομάτες

1 μέτριο κρεμμύδι

½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

100 γρ. ελαιόλαδο ή Υγρό βούτυρο Debic Roast & Fry

1 μικρή καυτερή κόκκινη πιπεριά ή νιφάδες τσίλι

½ κ.γ. ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι

Τριμμένη Παρμεζάνα και ψιλοκομμένο βασιλικό για το σερβίρισμα

Οδηγίες παρασκευής σάλτσας amatriciana

Αρχικά κόβουμε σε μικρό καρέ το guanciale ή την πανσέτα και το σωτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ή με υγρό βούτυρο Debic Roast & Fry. Αφού πάρει χρώμα και μαλακώσει το σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Το γλασάρουμε και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε ένα άλλο τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο ή με υγρό βούτυρο Debic Roast & Fry.

Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε τις μισές. Τις υπόλοιπες τις τρίβουμε.

Όταν το κρεμμύδι σωταριστεί και μαλακώσει, το πολτοποιούμε ελαφρά μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, αφού την ψιλοκόψουμε.

Μετά από λίγο προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες στο τηγάνι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 5-8 λεπτά περίπου.

Κατόπιν, προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά περίπου. Θέλουμε να αρχίσει να αποκτά πιο πυκνή υφή και τότε προσθέτουμε σε αυτή και το guanciale.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει al dente τα ζυμαρικά που έχουμε επιλέξει και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στη σάλτσα.

Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο της παρασκευής. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα για να ενωθούν όλα τα υλικά και οι γεύσεις και μετά από 1-2 λεπτά το φαγητό είναι έτοιμο.

Αφού σερβίρουμε στο πιάτο, ολοκληρώνουμε την παρουσίαση και τη σύνθεση των γεύσεων με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

Η FoodFacts είναι ο συνεργάτης που χρειάζεστε

Τυριά και αλλαντικά, σάλτσες, σαλάτες, πραλίνες, καταψυγμένα προϊόντα κρέατος, γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα κ.α. διανέμονται μέσω της υπηρεσίας διανομής X-Van της FoodFacts.

Τα τακτικά δρομολόγια στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής (δείτε στον χάρτη τις περιοχές διανομής) είναι ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας. Τα φορτηγά της FoodFacts περνούν από κάθε σημείο 2 φορές την εβδομάδα, καλύπτοντας άμεσα κάθε τακτική ή/και νέα ανάγκη!

Παραδίδουμε με συνέπεια, ασφάλεια και προγραμματισμό στην πόρτα της επιχείρησής σας επώνυμα προϊόντα γνωστών brand. Ανάμεσά τους: NOYNOYBarista’s GoldDebicFricoCreta FarmsΑΘΗΝΑΙΑΘράκης ΓεύσειςFunky GreeceΧυμοί ΛακωνίαalproDeli SunBrioche Gourmet, ΙΟΝ, Παυλίδης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενταχθείτε στα δρομολόγια που καλύπτουν την περιοχή στην οποία βρίσκεται το κατάστημά σας.

Photography | Design: canva pro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *