Γλυκές Συνταγές: Σοκολατόπιτα με σως καραμέλας

sokolatopita sauce karamelas

Υλικά για τη σοκολατόπιτα

  • 250 γραμ. βούτυρο γάλακτος αγελαδινό Debic
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γραμ. σοκολάτα bitter
  • 150 γραμ. λευκή σοκολάτα ή σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 5 κoυταλίες της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλίες της σούπας λικέρ ή κονιάκ
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο

Υλικά για τη σως καραμέλας

Παγωτό καραμέλα ή βανίλια για το σερβίρισμα

Παρασκευή

Ξεκινάμε λιώνοντας τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρι και προσθέτουμε το λικέρ ή κονιάκ. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε ολόκληρα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν μια αφράτη, βελούδινη υφή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Κόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια ή τις σταγόνες σοκολάτας και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με τη σκόνη κακάο ένα πυρίμαχο σκεύος 24εκ. Αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20′ στον αέρα.

Μην σας παραξενέψει ότι έξω θα δημιουργηθεί ένα στρώμα κρούστας, ενώ το εσωτερικό θα παραμένει σε ρευστή μορφή.

Σως καραμέλας

Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τη μπάρα σοκολάτας – καραμέλας και ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία μικρή κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Προσοχή, χρειάζεται να ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν. Βράζουμε για 3 – 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ομοιογενής και παχύρευστη.

Σερβίρουμε τη σοκολατόπιτα ζεστή, συνοδεύοντας τη με παγωτό και περιχύνουμε τη ζεστή σως καραμέλας!

Καλή απόλαυση!

Photo Credits: Alex Holyoake

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *