Συνταγή για μοσχαρίσιο φιλέτο με παρμεζάνα και μανιτάρια

Μοσχαρίσιο φιλέτο με παρμεζάνα και μανιτάρια

Η εταιρία FoodFacts προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων επαγγελματικής χρήσης σε κατηγορίες όπως γάλα για επαγγελματική χρήση, εξειδικευμένες κρέμες γάλακτος, προϊόντα με προσθήκη φυτικών λιπαρών, επιδόρπια, κίτρινα τυριά και βούτυρα με τις επωνυμίες DEBIC, FRICO, ΝΟΥΝΟΥ BARISTA’S GOLD και ΝΟΥΝΟΥ.

Η δημιουργία νέων αναγκών και τάσεων στη μαζική εστίαση αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης αγοράς. Με την σειρά άρθρων «Συνταγές Μαγειρικής», που ξεδιπλώνονται σιγά σιγά μπροστά σας, η FoodFacts αναδεικνύει πολλαπλές χρήσεις της ευρείας γκάμας των διαφόρων επαγγελματικών προϊόντων, τα οποία βρίσκονται στη διάθεσή σας και φτάνουν εύκολα και γρήγορα στο χώρο σας με την υπηρεσία διανομής «X-Van».

Οι συνταγές που παρουσιάζονται είναι προτάσεις διακεκριμένων σεφ που συνεργάζονται με την εταιρία μας και ως πρώτη της σειράς επιλέχθηκε μια πεντανόστιμη εκδοχή για να απολαύσετε ένα μοσχαρίσιο φιλέτο!

Μοσχαρίσιο φιλέτο με παρμεζάνα και μανιτάρια

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για φιλέτο μοσχάρι, που συνδυάζει την παραδοσιακή με την gourmet γεύση. Ας δούμε πως θα ετοιμάσουμε το πιάτο… Θα χρειαστούμε:

Υλικά

80 ml Υγρό βούτυρο DEBIC ROAST & FRY

250 ml κρέμα γάλακτος DEBIC 35%

½  ξερό κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδου

200 γρ. μανιτάρια ( 50γρ σαμπινιόν, 50 γρ. πόρτο μπέλο, 50 γρ. σιτάκε, 50 γρ. πλευρώτους) κομμένα σε κύβους

600 γρ. φιλέτο μοσχαριού

30 γρ. σχινόπρασο

1 κρόκο αυγού

100 γρ. παρμεζάνα

Παρασκευή

Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο μοσχαριού και το τοποθετούμε σε καυτό τηγάνι, προσθέτοντας υγρό βούτυρο DEBIC ROAST & FRY για να το «προστατεύουμε» παράλληλα με το ψήσιμό του. Στη συνέχεια το αφαιρούμε από το τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.

Χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος DEBIC 35%, ρίχνουμε το σχινόπρασο και τέλος τον κρόκο αυγού. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και ανακατεύουμε.

Ψήνουμε το φιλέτο, πάνω στο οποίο απλώνουμε το μείγμα μανιταριών και την υπόλοιπη παρμεζάνα, στους 200ο C μέχρι να γρανιταριστεί.

Φωτογραφία από Felix Wolf από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *