Συνταγή για απίθανα chocolate chip cookies

συνταγή για chocolate chip cookies

Στα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας δεν αντιστάθηκε ποτέ κανείς. Φτιάξτε τα για το κατάστημά σας, με τη δική σας συνταγή και δώστε μια ακόμα γλυκιά επιλογή στους πελάτες σας. Τα chocolate chip cookies είναι τέλεια μαζί με τον πρωινό καφέ, αλλά και όλη τη μέρα. Συνοδεύουν ιδανικά ένα εταιρικό coffee break που έχετε αναλάβει. Συνιστούν ένα απολαυστικό κέρασμα για τους πιστούς πελάτες σας.

Το μυστικό για να πετύχετε την τέλεια μαλακή, μαστιχωτή υφή των chocolate chip cookies, είναι να τα ψήσετε με προσοχή. Πρέπει να ψηθούν τόσο – όσο και όχι παραπάνω από 8-10 λεπτά. Να θυμάστε ότι αφού βγουν από τον φούρνο, συνεχίζεται κατά μια έννοια το ψήσιμο και σκληραίνουν λίγο ακόμα, πριν τελικά στερεοποιηθούν.

Υλικά για τη βασική ζύμη chocolate chip cookies

  • 220gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή ίδια ποσότητα αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 κ.γ. κοφτά baking powder
  • 125gr βούτυρο ανάλατο
  • 115gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 110gr ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό μεσαίο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 0,5 κ.γ. αλάτι
  • 200gr κομματάκια σοκολάτας (σπασμένα κομμάτια ή δάκρυα – σταγόνες σοκολάτας)

Οδηγίες παρασκευής για τα chocolate chip cookies

Αρχικά ζεσταίνετε το βούτυρο να μαλακώσει και προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Αν συνηθίζετε να ψήνετε στον αέρα, τότε προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε 2 ταψιά με χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο με την κρυσταλλική και έπειτα και με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο, αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά.

Αφού κοσκινίσετε το αλεύρι σε ένα άλλο μπολ και προσθέσετε το αλάτι, στη συνέχεια προσθέστε τα στο μείγμα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Το τελευταίο υλικό είναι τα κομματάκια σοκολάτας, τα οποία πρέπει να ρίξετε στο μείγμα και να ανακατέψετε καλά με μια μαρίζ για να καλύψουν διάσπαρτα όλη τη ζύμη.

Σε αυτό το σημείο, κόψτε μικρά κομμάτια από τη ζύμη, όσο είναι το μέγεθος ενός κλειστού καρυδιού, και πλάστε μικρά μπαλάκια. Τοποθετήστε στο ταψί, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους, καθώς θα απλωθούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Αφού γεμίσετε τα ταψιά – λαμαρίνες, τοποθετήστε τα στο φούρνο και ψήστε για 8-10 λεπτά το πολύ, αν προτιμάτε πιο τραγανό αποτέλεσμα. Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια μετακινήστε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Τα chocolate chip cookies είναι λαχταριστά και διατηρούνται για 5-6 ημέρες σε αεροστεγές σκεύος.

Ανάλογα με τα γούστα, την εποχή και την περίσταση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε άλλο είδος σοκολάτας, όπως bitter, γάλακτος κ.λπ

Τι μπορεί να κάνει η FoodFacts για εσάς

Η FoodFacts παραδίδει στην πόρτα της επιχείρησής σας επώνυμα προϊόντα όπως γάλα, γαλακτοκομικά, αλλαντικά και άλλα τρόφιμα των εταιρειών: NOYNOYBarista’s GoldDebicFricoCreta FarmsΑΘΗΝΑΙΑΘράκης ΓεύσειςFunky GreeceΧυμοί ΛακωνίαalproDeli SunBrioche Gourmet, ΙΟΝ, Παυλίδης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενταχθείτε στα δρομολόγια που καλύπτουν την περιοχή στην οποία βρίσκεται το κατάστημά σας.

Photography | Design: canva pro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *