Συνταγή για Brownies με κομμάτια σοκολάτας

Brownies Συνταγή για τα ωραιότερα brownies με κομματάκια σοκολάτας

Τα brownies έχουν κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Πέρα από απογευματινή γλυκιά επιλογή ή από γλυκό που συνοδεύει τον καφέ όλες τις ώρες, τα brownies αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια για το κλείσιμο ενός ωραίου γεύματος. Η γεμάτη, σοκολατένια γεύση τους, οι αρκετές παραλλαγές και κυρίως ή δυνατότητα να τα συνδυάσει κανείς με διάφορες γεύσεις παγωτού και σιρόπι σοκολάτας, τα κάνει ακαταμάχητα!

Για τα brownies πρέπει να υπάρχει πάντα μια θέση στον κατάλογο του καταστήματος και εμείς σας δίνουμε μια πολύ ωραία και εύκολη συνταγή για να φτιάχνετε τα δικά σας.

Επιλέξτε ποιοτικά υλικά και κάντε τα brownies διαθέσιμα στο μενού σας όλο τον χρόνο.

Υλικά που θα χρειαστείτε για τα brownies

  • 185 γρ. Βούτυρο (ανάλατο)
  • 185 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. κακάο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 275 γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Πώς να φτιάξετε επιτυχημένα brownies

Προετοιμασία υλικών και σκευών

Αρχικά κόψτε σε κυβάκια το βούτυρο και σπάστε σε μικρά κομμάτια τη μαύρη σοκολάτα και προσθέστε τα μαζί σε ένα μπολ για να τα λιώσετε σε μπεν μαρί. Χρειάζεται προσοχή ώστε το μπολ να μη βυθίζετε στο νερό που θα έχει το κατσαρολάκι για το μπεν μαρί. Αφήστε το σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε ώστε να λιώσουν σε ένα ομογενές μείγμα.

Στη συνέχεια αφήστε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στο μεταξύ προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Επίσης, στο στάδιο της προετοιμασίας, καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα τη βάση μιας ρηχής τετράγωνης φόρμας 20cm.

Συνεχίστε με την προετοιμασία των υλικών και σε ένα μπολ κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το κακάο. Σε μια επιφάνεια κοπής κόψτε σε κομματάκια τη λευκή σοκολάτα και τη σοκολάτα γάλακτος.

Οδηγίες παρασκευής

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τα αβγά και τη ζάχαρη και χτυπήστε τα καλά με το μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα, μέχρι να φτάσετε σε ένα κρεμώδες, αφράτο, υπόλευκο – ωχρό αποτέλεσμα. Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε γύρω στα 6-7 λεπτά και θα το καταλάβετε γιατί το μείγμα θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί και σε όγκο.

Σε αυτό το στάδιο, ρίξτε στο μπολ με το μείγμα αβγών και ζάχαρης, το μείγμα σοκολάτας βουτύρου που θα βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Με μια μαρίζ αρχίστε με απαλές κινήσεις να διπλώνετε το μείγμα από βαθιά κάτω, προς τα πάνω, με κινήσεις από την μια πλευρά του μπολ στην απέναντι. Ταυτόχρονα, μετά από κάθε «δίπλωμα», περιστρέψτε λίγο το μπολ και συνεχίστε να γυρίζετε με τον ίδιο τρόπο, ώστε τα μείγματα να ενοποιηθούν χωρίς να χάσουν τον όγκο που πετύχατε στο προηγούμενο στάδιο.  Φανταστείτε τον εαυτό σας να χαράζει οχτάρια στη ζύμη με τη σπάτουλα, με αργό ρυθμό και απαλές κινήσεις. Στο τέλος αυτού του σταδίου, το μείγμα θα είναι καφέ.

Επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε τα στερεά στο μείγμα, που δεν είναι άλλα από το κοσκινισμένο αλεύρι με το κακάο. Κοσκινίστε τα ξανά πάνω από το μπολ με το μείγμα, ώστε να σκεπάσετε όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια, με τη μαρίζ συνεχίστε να ανακατεύετε με τον τρόπο που περιγράψαμε πριν, σχηματίζοντας οχτάρια. Απαλά και με αργό ρυθμό, μέχρι το μείγμα να μοιάζει σαν να απορρόφησε – ενσωμάτωσε τη σκόνη κακάο – αλεύρι.

Τελευταίο βήμα πριν το αδειάσετε στη φόρμα είναι να προσθέσετε τα κομματάκια σοκολάτας που έχετε κόψει και να ανακατέψετε το μείγμα, ώστε να είναι διάσπαρτα σε αυτό.

Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα, προσέχοντας να γεμίσουν οι γωνίες και να έχει το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετήστε στον προθερμασμένο φούρνο, σε σχάρα που βρίσκεται στη μέση και χρονομετρήστε 25 λεπτά. Σε αυτό το χρόνο, δοκιμάστε να κουνήσετε τη φόρμα και το γλυκό φαίνεται ρευστό στη μέση, ψήστε το για 5 λεπτά ακόμα. Όταν θα είναι έτοιμο θα διακρίνετε μια κρούστα στην επιφάνεια και το γλυκό θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας.

Τελευταία βήματα πριν απολαύσετε τα brownies

Για να συνεχίσετε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να κρυώσει εντελώς και κατόπιν τραβήξτε το brownies μαζί με τη λαδόκολλα έξω από τη φόρμα.  Τεμαχίστε το brownies σε τέταρτα και αν θέλετε πιο μικρό μέγεθος, χωρίστε τα μικρά τετράγωνα σε 2 τρίγωνα το καθένα. Τα brownies διατηρούνται για τουλάχιστον 2 εβδομάδες σε αεροστεγές σκεύος, αλλά και στην κατάψυξη για ένα περίπου μήνα.

Δοκιμάστε τα και ετοιμαστείτε για ένα συγκλονιστικά γευστικό αποτέλεσμα.

Τι μπορεί να κάνει η FoodFacts για εσάς

Η FoodFacts παραδίδει στην πόρτα της επιχείρησής σας επώνυμα προϊόντα όπως γάλα, γαλακτοκομικά, αλλαντικά και άλλα τρόφιμα των εταιρειών: NOYNOYBarista’s GoldDebicFricoCreta FarmsΑΘΗΝΑΙΑΘράκης ΓεύσειςFunky GreeceΧυμοί ΛακωνίαalproDeli SunBrioche Gourmet, ΙΟΝ, Παυλίδης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενταχθείτε στα δρομολόγια που καλύπτουν την περιοχή στην οποία βρίσκεται το κατάστημά σας.

Διαβάστε, επίσης, το άρθρο μας με τίτλο Πώς να έχετε πιστούς πελάτες στο κατάστημά σας!

Photography | Design: canva pro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *