Μια συνταγή για αλμυρή τάρτα διαφορετική από όσες ξέρετε. Τάρτα με κολοκύθι, απάκι και διάφορα τυριά.
Υλικά για την τάρτα
- 80 γρ. λιωμένο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ ΑΝΑΛΑΤΟ
- 250 γρ. αλεύρι
- 180 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ CLASSIC 10%
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα
Υλικά για τη γέμιση
- 200 γρ. γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ CLASSIC 10%
- 60 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ ΠΛΗΡΗΣ
- 750 γρ. κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 3 αυγά
- 250 γρ. απάκι κομμένο σε κύβους
- 200 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- 200 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 100 γρ. GOUDA NOYNOY τριμμένο
- Αλάτι/ πιπέρι/ πάπρικα
Βούτυρο
Κρέμα Γάλακτος
Εκτέλεση
Ζύμη τάρτας
Αφήνουμε το βούτυρο για μία περίπου ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε και να δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μέχρι να αποκτήσει ομοιογενή μορφή. Πλάθουμε τη ζύμη σε μορφή μπάλας, τη σκεπάζουμε στο μπολ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μία περίπου ώρα.
Ύστερα, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε σχήμα κύκλου μεγαλύτερο από τη διάμετρο της ταρτιέρας για να καλύψει και τα τοιχώματα του σκεύους. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την ταρτιέρα και απλώνουμε τη ζύμη στρώνοντάς τη με τα δάχτυλά μας. Με πιρούνι κάνουμε διάσπαρτες πιρουνιές και ψήνουμε την ζύμη για δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά (15’-20’) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.
Γέμιση
Σε μία λαμαρίνα τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τους κύβους κολοκυθιού, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε ελάχιστο λάδι. Τοποθετούμε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο για σαράντα πέντε λεπτά (45’) μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Επίσης, σε ένα μικρό ταψάκι, τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τους κύβους απάκι. Τοποθετούμε το ταψάκι στο φούρνο για δέκα λεπτά (10’).
Αφού έχουν ψηθεί τα κολοκυθάκια και το απάκι, σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα αυγά, το γιαούρτι, τα κολοκυθάκια, το απάκι, τα τριμμένα τυριά και την κρέμα γάλακτος και με σπάτουλα ανακατεύουμε καλά ώστε να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύνουμε το μείγμα μέσα στην ταρτιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για σαράντα πέντε λεπτά (45’).
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για να δέσουν τα υλικά και σερβίρουμε!
Καλή απόλαυση!
Photo Credits: StockSnap από το Pixabay
Προτεινόμενα προϊόντα
Γάλατα Barista's
ALPRO VANILLA
Ζάχαρη
ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ 1kg
Τυρί
ΤΥΡΙ GOUDA ΝΟΥΝΟΥ ΣΕ ΦΕΤΕΣ 10 x 100g
Γάλατα & Φυτικά Γάλατα
ΝΟΥΝΟΥ Φυτικό Ρόφημα Αμύγδαλο