Ρόφημα Σοκολάτα

rofima zesti sokolata hot chocolate

Η σοκολάτα ανήκει στα ροφήματα που είναι δημοφιλή όλο τον χρόνο, σε ζεστή και κρύα εκδοχή. Ποιος δεν έχει βρεθεί χειμώνα, να λαχταρά μια ζεστή σοκολάτα ενώ έχει βγει με την παρέα σε κάποιο cafe ή δεν έχει δροσιστεί με τη γλυκιά της γεύση ένα καλοκαιρινό απόγευμα. Έχοντας κρύα και ζεστή σοκολάτα στον κατάλογο με τα ροφήματα, ένας επαγγελματίας της εστίασης μπορεί να είσαι μόνο κερδισμένος. Σε αυτό δεν χωρά αμφιβολία, ειδικά αν η καφετέρια και οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση εστίασης βρίσκεται σε περιοχή με αρκετό κρύο ή αν αυτή αποτελεί χειμερινό προορισμό.

Η ιστορία της ζεστής σοκολάτας ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο αρχαιότερος πολιτισμός της Αμερικής είναι πιθανό να παρασκεύαζε ρόφημα σοκολάτας στα προχριστιανικά χρόνια. Συνεχιστές τους ήταν οι Mayans. Χιλιάδες χρόνια πριν, παρασκεύαζαν ένα ρόφημα σοκολάτας με υλικά που πλέον δεν συναντώνται στη σύγχρονη εκδοχή του. Περίπου το 500π.Χ εντοπίζεται ρόφημα σοκολάτας στον πολιτισμό τους. Με υλικά όπως οι αλεσμένοι σπόροι κακάο, το νερό, το καλαμποκάλευρο και αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως τσίλι, παρασκεύαζαν ένα ρόφημα, το οποίο τελικά το απολάμβαναν κρύο.

Στην πορεία των ετών, η σοκολάτα ως ρόφημα ταξίδεψε από την Αμερική και κατέκτησε την Ευρώπη. Η εξέλιξή του, μέσα από τις ιδιαιτερότητες των τόπων και των λαών, οδήγησε στη μορφή και τη σύνθεση που γνωρίζουμε σήμερα. Δηλαδή, ένα ζεστό ρόφημα σοκολάτας να παρασκευάζεται κατά βάση με γάλα και σοκολάτα.

Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία της σοκολάτας, όπως παρουσιάζεται αρκετά αναλυτικά στο σχετικό άρθρο του whatscookingamerica.net

Πώς παρασκευάζεται μια γευστική σοκολάτα, ζεστή ή κρύα

Δεν θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε, σε αυτό το μικρό αφιέρωμα στη σοκολάτα, μια “συνταγή” για ένα γευστικό ρόφημα. Ακολουθώντας τις οδηγίες του Στέφανου Δωματιώτη για ζεστή και κρύα σοκολάτα με γάλα NOYNOY Barista’s Gold, θα το πετύχετε.

Για να φτιάξετε ζεστή σοκολάτα, μια που βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και είναι η εποχή της, θα χρειαστείτε:

  • Σοκολάτα. Μάλιστα, η οργανική σοκολάτα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές
  • Γάλα NOYNOY Barista’s Gold με 3,6% λιπαρά
  • Σαντιγύ Debic, αν θέλετε να παρασκευάσετε Σοκολάτα Βιενουά
  • Τρούφα, flakes σοκολάτας, δάκρυα σοκολάτας ή και άλλα υλικά για να γαρνίρετε

Ένα “μυστικό” βρίσκεται στο πώς θα αναδεύσετε αρχικά, με ευγενικό τρόπο, για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο μίξερ τη σοκολάτα και το γάλα. Σκοπός είναι να ενωθούν, αλλά να μη δημιουργηθεί αφρός. Το άλλο “μυστικό” είναι να παρασκευάσετε τη ζεστή σοκολάτα όπως το αφρόγαλα, με τη χρήση του ακροφύσιου της μηχανής του espresso. Η θερμοκρασία της σοκολάτας είναι σημαντικό να μη ξεπερνά τους 60°C.

Παρακολουθήστε το βίντεο και μάθετε όλα τα tips που θα δώσουν πλούσια γεύση στις παρασκευές σας για ζεστό ή κρύο ρόφημα σοκολάτα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερα εκπαιδευτικά βίντεο για επαγγελματίες στο Youtube κανάλι NOYNOY Barista’ s Gold.

Επίσης, κάνοντας click εδώ, θα βρείτε στο τέλος της σελίδας πολλές εναλλακτικές συνταγές για την παρασκευή ροφημάτων με βάση τη σοκολάτα.

Η FoodFacts είναι ο συνεργάτης που χρειάζεστε

Στη FoodFacts είμαστε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε για το γάλα NOYNOY Barista’ s Gold, τα προϊόντα Debic, καθώς και τα άλλα τρόφιμα που διανέμουμε. Μέσω της υπηρεσίας διανομής X-Van της FoodFacts, διανέμουμε τρόφιμα σε επαγγελματίες της εστίασης με συνέπεια.

Με τακτικά δρομολόγια στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής (δείτε στον χάρτη τις περιοχές διανομής), που περνούν από κάθε σημείο 2 φορές την εβδομάδα.

Παραδίδουμε στην πόρτα της επιχείρησης επώνυμα προϊόντα γνωστών brand όπως είναι  NOYNOYBarista’s GoldDebicFricoCreta FarmsΘράκης ΓεύσειςFunky GreeceΧυμοί Λακωνίαalpro.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενταχθείτε στα δρομολόγια που καλύπτουν την περιοχή στην οποία βρίσκεται το κατάστημά σας.

Photography | Design: canva pro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.