Τι πρώτες ύλες θα χρησιμοποιήσεις στο νέο κατάστημα καφέ;

protes yles gala foodfacts

Μάλλον ήταν το όνειρο που πάντα είχες από μικρός και τελικά έφτασε η ώρα το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Πήρες λοιπόν τη μεγάλη απόφαση. Ωραίο ακούγεται, αλλά πώς γίνεται;

Είναι τόσα πολλά να γίνουν, τόσα να διαλέξεις, τόσα να αποφασίσεις και έχεις πελαγώσει… Λοιπόν κάτσε αναπαυτικά και πάρε μια βαθιά ανάσα… One at a time…
Μετά από πολύ ψάξιμο, βρήκες το χώρο που ονειρευόσουν! Ώρες κάθεσαι και κοιτάς μόνος το άδειο μαγαζί και αρχίζεις και το φαντάζεσαι, ιδέες έρχονται και φεύγουν, το συζητάς με φίλους και μάλλον το έχεις διαμορφώσει στο μυαλό σου και αρχίζεις να υλοποιείς το όνειρο! Ουφ… έφυγε ένα μεγάλο άγχος, αλλά νομίζεις πως τέλειωσες με τα δύσκολα; Λάθος…τώρα αρχίζουν, γιατί το παιχνίδι κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Το μαγαζί είναι σχεδόν έτοιμο και τώρα; Ήρθε η ώρα να διαλέξεις προϊόντα και προμηθευτές ή για να το θέσω πιο σωστά να διαλέξεις τι καφέ θέλεις να έχεις και σε τι κοινό θέλεις να απευθυνθείς. Και τώρα για να πάρεις τη σωστή απόφαση, σκέψου σαν καταναλωτής: Πού θα επέλεγες να πιείς τον πρώτο καφέ της μέρας; Σε ένα μαγαζάκι με καλούτσικό καφέ, δώρο τυρόπιτα και φθηνές τιμές ή σε έναν όμορφο χώρο που μοσχομυρίζει φρεσκοκομμένο καφέ, με άρωμα κανέλας και σοκολάτας και εξαιρετικό σέρβις; Νομίζω ότι απάντηση δόθηκε. Όμως πριν βιαστούμε ας δοκιμάσουμε: «Ένα cappuccino, παρακαλώ». Μμμμμ μυρωδάτος καφές, κρεμώδες αφρόγαλα, ιδανική αναλογία και θερμοκρασία.. αυτό είναι καπουτσίνο.

protes-yles-gala-foodfacts

Και τώρα πάρε τη μεγάλη απόφαση… στην πρώτη περίπτωση τα πράγματα είναι εύκολα. Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα που καλύπτουν κάθε απαίτηση τιμής και ποιότητας. Πολλοί πρόθυμοι προμηθευτές με γαργαλιστικά χαμηλές τιμές.

Αν πάλι διαλέξεις το δύσκολο δρόμο της «αρετής», πόσο εύκολο είναι να παρέχεις ποιοτικό και καλό καφέ και προσεγμένα προϊόντα; Η απάντηση είναι απλή: Σωστές πρώτες ύλες! διάλεξε ένα καλό χαρμάνι καφέ (όχι τον πιο φτηνό, άλλωστε ούτε εσύ δεν μπορείς να το πιεις), και ποιοτικό επώνυμο γάλα. ‘Ό,τι πληρώσεις, θα πάρεις. Για παράδειγμα, το φρέσκο γάλα ψυγείου δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο ποιοτικό και γευστικό με το γάλα σε σκόνη η αυτό μακράς διάρκειας που δεν χρειάζεται ψυγείο και λήγει σε 2 χρόνια. Η λίστα είναι ατελείωτη και ο πελάτης καταλαβαίνει τη διαφορά.

Μπορείς να πετύχεις και με τους δύο τρόπους, το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο θα κρατήσει «το όνειρο»;
Εσύ αποφασίζεις…

Photos:

Rod Long

Nathan Dumlao

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *