Το Mexican street food είναι “στα πάνω του” το τελευταίο διάστημα και όχι άδικα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση, πικάντικη και άκρως γευστική. Η τάση για μεξικάνικες γεύσεις δεν περνά απαρατήρητη, καθώς σε όλο και περισσότερες περιοχές εμφανίζεται και μια νέα taqueria, προσθέτοντας ποικιλία στις επιλογές για γρήγορα και νόστιμα σνακς. Πώς σου φαίνεται, λοιπόν, η ιδέα μιας νέας ενότητας στο μενού που να περιλαμβάνει tacos και burritos;
Οι πρώτες σκέψεις και κινήσεις για να εμπλουτίσεις με μεξικάνικα σνακ το μενού
Το να γεμίσεις tortillas θέλει σίγουρα φαντασία για τα υλικά που θα συνδυάσεις και τις γεύσεις που θα μπλέξεις μεταξύ τους. Το να τυλίξεις τις τορτίγιες με επιτυχία θέλει σίγουρα τεχνική και λίγη υπομονή για να την κατακτήσεις. Μπορείς, άλλωστε, αρχικά να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία σεφ που ειδικεύεται στη μεξικάνικη κουζίνα και εκείνος να δημιουργήσει τις συνταγές για τα συγκεκριμένα σνακ και να εκπαιδεύσει το προσωπικό του καταστήματος. Σημασία έχει ένα κατάστημα εστίασης να εξελίσσεται διαρκώς, να αντιλαμβάνεται έγκαιρα τι θα ενθουσιάσει το κοινό, να εντάσσει στο μενού γεύσεις και τάσεις που ταιριάζουν στο ύφος του και να κάνει κινήσεις προσεκτικά, αλλά και σε σωστό timing.
Κάθε γέμιση είναι μοναδική εμπειρία γεύσης
Στις πιο δημοφιλείς εκδοχές τους, τα tacos και τα burittos περιέχουν ψιλοκομμένα κομμάτια κοτόπουλου μαγειρεμένου αριστοτεχνικά, κομμάτια μοσχάρι με πλούσια κόκκινη σάλτσα, αλλά και κιμά καλά σοταρισμένο με πιπεριές, μυρωδικά και μπαχαρικά. Επίσης, υλικά όπως τα λαχανικά, το ρύζι, το καλαμπόκι και τα φασόλια ανήκουν στα βασικά συστατικά του τέλειου μπουρίτο. Εκείνα όμως τα συστατικά που συμπληρώνουν συχνά τη γέμιση της τορτίγιας και απογειώνουν γευστικά το αποτέλεσμα είναι τα τυριά που λιώνουν και γίνονται μαστιχωτά, αλλά και το τυρί cheddar.
Το μεξικάνικο street food το απολαμβάνεις με έναν αυθεντικό τρόπο, το πιάνεις με τα χέρια, έρχεσαι σε επαφή με το φαγητό, συνδέεσαι με τα υλικά που σε θρέφουν. Όταν, βέβαια, σνακ όπως τα tacos και τα burittos σερβίρονται σε πιάτο ή μέσω υπηρεσιών delivery και take away, συνοδεύονται ιδανικά με τραγανά nachos και με δροσερά ντιπ γιαουρτιού ή φρέσκιας ψιλοκομμένης τομάτας με μυρωδικά. Αποτελούν, δε, εξαιρετικό συνοδευτικό για την μπύρα και το κρασί! Κάτι που αξίζει, επίσης, να αναφερθεί είναι και οι vegetarian εκδοχές τους, που έρχονται να ολοκληρώσουν την ποικιλία επιλογών που οφείλει να προσφέρει μια επιχείρηση εστίασης στους πελάτες της.
Πόσο καυτερά θα είναι τα σνακς;
Ένα σημαντικό σημείο στο οποίο πρέπει να σταθείς, αν επιλέξεις να εντάξεις στο μενού του καταστήματος μια ενότητα με μεξικάνικο φαγητό, είναι το πόσο “αυθεντικό” θα είναι ως προς την ένταση του πικάντικου στοιχείου. Στην αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα το chili συναντάται σε συχνότητα και ποσότητα που οι δυτικοί δεν έχουμε συνηθίσει. Αν το κατάστημά σου δεν είναι καθαρά μεξικάνικο, τότε ίσως να πρέπει να μην υπερβάλεις στις καυτερές γεύσεις. Μάλιστα, καλό είναι στον κατάλογο να έχεις προβλέψει και να υπάρχει σήμανση που να δηλώνει μια διαβάθμιση για το πόσο καυτερό είναι ένα φαγητό.
Τυριά και αλλαντικά, κρέμες μαγειρικής, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι, αλλά και νέες κατηγορίες τροφίμων που σύντομα θα ανακοινώσουμε, διανέμονται στους επαγγελματίες της εστίασης με συνέπεια, μέσω της υπηρεσίας διανομής X-Van της FoodFacts. Με τακτικά δρομολόγια στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής (δείτε στον χάρτη τις περιοχές διανομής), που περνούν από κάθε σημείο 2 φορές την εβδομάδα και παραδίδουν στην πόρτα της επιχείρησης επώνυμα προϊόντα γνωστών brand όπως είναι NOYNOY, Barista’s Gold, Debic, Frico, Creta Farms, Θράκης Γεύσεις, Funky Greece, Χυμοί Λακωνία, alpro..
Photography | Design: canva pro
Προτεινόμενα προϊόντα
Γάλατα Barista's
ALPRO VANILLA
Γάλατα Barista's
ΓΑΛΑ NOYNOY BARISTA’S GOLD ΠΛΗΡΕΣ 8 x 1.5lt
Τυρί
President τυρί κρέμα 1kg
Τυρί
ΤΥΡΙ MILNER ΦΡΑΤΖΟΛΑ 5 x 3kl