Πέννες με πέστο και κρέμα γάλακτος

Penne rigate με πέστο και κρέμα γάλακτος

Τα ζυμαρικά στο μενού ενός καταστήματος εστίασης εμπλουτίζουν συχνά μια από τις βασικές ενότητες του καταλόγου του. Είναι άλλωστε δημοφιλή, αγαπητά στους περισσότερους και “ντύνονται” με απειράριθμους τρόπους, προσφέροντας διαφορετικές γευστικές εμπειρίες. Συνδυάζοντας ποιοτικά υλικά και με την καθοριστική συμβολή της κρέμας γάλακτος DEBIC Culinaire Original στην υφή και τη γεύση, η συνταγή που ακολουθεί για πέννες με πέστο μπορεί να γίνει η επόμενη ευκαιρία να εκπλήξετε τους πελάτες σας με την ξεχωριστή εκδοχή ενός οικείου πιάτου.

Για να έχετε πάντα στην διάθεσή σας τα κατάλληλα γαλακτοκομικά προϊόντα για τις καθημερινές ανάγκες της επιχείρησής σας, η Foodfacts σας προμηθεύει με επώνυμα προϊόντα υψηλής ποιότητας, τα οποία διανέμει με τον ιδιόκτητο στόλο φορτηγών ψυγείων.

Υλικά για νόστιμες πέννες με pesto και κρέμα γάλακτος:

  • 1 kg Πέννες
  • 50 gr pesto
  • 20 gr πάστα πράσινων μυρωδικών
  • 300 ml Debic Culinaire Original
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Για το τελείωμα του πιάτου

  • Τυρί παρμεζάνα
  • Μαύρο πιπέρι
  • Ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά

Παρασκευή της συνταγής σε λίγα λεπτά

Ξεκινήστε την παρασκευή του φαγητού, βράζοντας σε αλατισμένο νερό τις πέννες μέχρι να είναι “al dente”. Κατόπιν, σουρώστε τις και σταματήστε τον βρασμό ρίχνοντας λίγο κρύο νερό.

Σε ένα σκεύος ζεστάνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το πέστο, σοτάροντας για λίγο χρόνο πριν προσθέσετε και τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε το μίγμα και ντεγλασάρετε με την κρέμα γάλακτος Debic Culinaire Original. Προσθέστε την πάστα μυρωδικών και συνεχίστε τον βρασμό μέχρι η σος να ενσωματωθεί με τα ζυμαρικά, “αγκαλιάζοντάς” τα απαλά.

Παρακολουθήστε στο σύντομο βίντεο πόσο ομαλά ενσωματώνεται η κρέμα γάλακτος Debic Culinaire Original και “δένει” στις παρασκευές των νοστιμότερων πιάτων!

Ολοκληρώνοντας την περιγραφή της συνταγής, βρισκόμαστε στο σημείο που οι πέννες είναι έτοιμες, οπότε στο επόμενο βήμα στήνετε το πιάτο, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μαύρο πιπέρι και φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Σερβίρετε και εύχεστε στους πελάτες σας “καλή απόλαυση”.

Και να θυμάστε ότι ακόμα και στις πιο απλές συνταγές, η ποιότητα των υλικών και η δεξιοτεχνία και αγάπη του ανθρώπου που τις παρασκευάζει είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες για την επιτυχία τους!

Φωτογραφία από Andy Walther από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.