Αντί για τηγανητές, σερβίρετε πατάτες στον φούρνο με παρμεζάνα

Patates parmezana sintagi

Ποιος δεν αγαπά τις πατάτες τελικά; Οι πατάτες είναι από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά στην μαγειρική και τις γευόμαστε με αναρίθμητους τρόπους. Για να κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρων τον κατάλογό σας, μαγειρέψτε τις πατάτες με διαφορετικούς τρόπους και αντικαταστήστε τις τηγανητές με άλλες παρασκευές.

Στη συνέχεια παρουσιάζουμε μια συνταγή για να φτιάξετε πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές, με παρμεζάνα. Πέρα από τη συγκεκριμένη συνταγή, σας προτείνουμε και δύο γευστικές παραλλαγές της.

Υλικά ανά μερίδα

  • 1 μέτρια προς μεγάλη πατάτα, καλά πλυμένη με τη φλούδα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 30γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε τις πατάτες σε μακρόστενες φέτες (λεπτοκομμένες “κυδωνάτες”) και τις ραντίζουμε με το λάδι. Τις ανακατεύουμε για να λαδωθούν όλες.

Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, την παρμεζάνα και λίγο πιπέρι σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα μείγμα. Με αυτό καλύπτουμε ομοιόμορφα όλες τις πατάτες, ανακατεύοντάς τες καλά.

Τις τοποθετούμε αραιά μεταξύ τους σε ένα σκεύος για τον φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου. Είναι έτοιμες όταν έχουν ροδίσει και είναι τραγανές εξωτερικά και μαλακές – ψημένες εσωτερικά.

Πριν τις σερβίρετε πασπαλίστε τες με extra παρμεζάνα και λίγο ακόμα δεντρολίβανο.

Αποτελούν ορεκτικό πιάτο, αλλά και συνοδευτικό. Ανάλογα με το μενού που περιλαμβάνει ο κατάλογός σας, εντάξτε τες στις κατηγορίες που ταιριάζουν.

Οι παραλλαγές είναι θέμα δημιουργικότητας και φαντασίας

Μια παραλλαγή της παραπάνω συνταγής, εξίσου, ενδιαφέρουσα και γευστική είναι να αντικαταστήσετε το δενδρολίβανο με γλυκιά πάπρικα. Θα δώσει μια πικάντικη, “καπνιστή” γεύση και οι πατάτες θα γίνουν το απόλυτο συνοδευτικό για bbq και οποιοδήποτε πιάτο με κρέας.

Μια ακόμα παραλλαγή είναι να χρησιμοποιήσετε πατάτες φούρνου baby

Αφού τις πλύνετε καλά, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε, προσθέστε τες σε ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει. Αφήστε τες για 8-10 λεπτά και κατόπιν στραγγίστε το σκεύος και κόψτε τις πατάτες στη μέση. Λαδώστε τες με ελαιόλαδο όπως περιγράψαμε προηγουμένως και καλύψτε τες με αρκετή τριμμένη παρμεζάνα. Απλώστε τες σε ένα σκεύος και ψήστε τες μέχρι να ροδίσουν, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Είναι τέλειες για να συνοδεύσουν τα burger σας, μια μπριζόλα ή μια μερίδα μπιφτέκια.

Γιατί πατάτες με παρμεζάνα;

Γιατί οι πατάτες με παρμεζάνα είναι φανταστικές, η γεύση τους μοναδική και σίγουρα πιο εντυπωσιακές από κάθε άποψη από τις τηγανητές πατάτες.

Πολλαπλασιάστε τα υλικά της συνταγής, ανάλογα με τις μερίδες που χρειάζεστε και τις ποσότητες που έχετε ορίσει για τα πιάτα του καταλόγου σας. Έτσι, θα ετοιμάζετε την ποσότητα που εξυπηρετεί τις ανάγκες και τη ζήτηση του καταστήματός σας.

Διαφοροποιηθείτε και σερβίρετε τες μαζί με burger και club sandwich. Συμπληρώστε την εμπειρία, επιλέγοντας κάποιες σως και αλοιφές για κάθε πιάτο. Παντρέψτε γεύσεις που θα κάνουν τους πελάτες σας να επιστρέφουν ξανά και ξανά στο κατάστημά σας.

Η FoodFacts είναι ο συνεργάτης που χρειάζεστε

Γάλατυριά, ελληνικά και εισαγωγής, αλλαντικάκρέμες γάλακτος και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι, διανέμονται στους επαγγελματίες της εστίασης με συνέπεια. Πλήρεις σειρές από σως, αλοιφές και σαλάτες ανήκουν στα προϊόντα που διαθέτουμε και διανέμουμε σε χώρους εστίασης.

Μέσω της υπηρεσίας διανομής X-Van της FoodFacts, η διανομή πραγματοποιείται με τακτικά δρομολόγια στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής (δείτε στον χάρτη τις περιοχές διανομής). Οι επαγγελματίες οδηγοί και τα φορτηγά της FoodFacts, περνούν από κάθε σημείο 2 φορές την εβδομάδα και καλύπτουν άμεσα κάθε γνωστή ή/και νέα ανάγκη!

Παραδίδουμε με ασφάλεια και προγραμματισμό στην πόρτα της επιχείρησής σας επώνυμα προϊόντα γνωστών brand όπως είναι  NOYNOYBarista’s GoldDebicFricoCreta FarmsΘράκης ΓεύσειςFunky GreeceΧυμοί Λακωνίαalpro.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενταχθείτε στα δρομολόγια που καλύπτουν την περιοχή στην οποία βρίσκεται το κατάστημά σας.

Photography | Design: canva pro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *