Πανακότα με lemon curd

Πανακότα με κρέμα λεμονιού lemon curd

Σειρά στις προτάσεις μας έχει ένα ελαφρύ, δροσιστικό γλυκό που στη βάση του είναι panna cotta και συνδυάζει στη γεύση του μια απίθανη κρέμα λεμονιού. Χάρη σε υλικά όπως τα επιδόρπια της Debic, το γλυκό παρασκευάζεται εύκολα, γρήγορα και πάνω απ’ όλα με την εγγυημένη ποιότητα του αγαπημένου brand των επαγγελματιών Chef και Pastry Chef.

Στη Foodfacts διαθέτουμε όλα τα προϊόντα Debic που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά από την Friesland Campina Hellas και φροντίζουμε να τα διανέμουμε με συνεπή προγραμματισμό στην επιχείρησή σας.

Υλικά για το επιδόρπιο πανακότα με λεμονάτη κρέμα

Υλικά για την panna cotta

Υλικά για τη Lemon curd

  • 45gr άμυλο πατάτας
  • 300gr ζάχαρη
  • 600ml νερό
  • 250gr βούτυρο
  • 50gr ξύσμα φλούδας λεμονιού
  • 375ml χυμό από λεμόνι
  • 9 κρόκοι αβγών
  • 3 αβγά

Υλικά για το γαρνίρισμα

  • 150gr μαρέγκα
  • 50gr φύλλα μέντας
  • 100gr σμέουρα ή φράουλες

Πώς να φτιάξετε την πανακότα

Η παρασκευή της pannacotta με το προϊόν Debic Panna Cotta είναι εύκολη και κυρίως με τέλεια υφή και γεύση. Παρακολουθήστε στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί πώς να φτιάξετε πανακότα με Debic Panna Cotta.

Για τη συγκεκριμένη παρασκευή θα ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για την προετοιμασία της πανακότα

Κρατήστε τη συσκευασία Debic Panna Cotta κάτω από τρεχούμενο ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και με αυτό τον τρόπο θα ρέει ευκολότερα  το περιεχόμενο. Ανακινείστε το μπουκάλι και κατόπιν αδειάστε 1 lt από το περιεχόμενο σε σκεύος που βρίσκεται σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε ελαφρά για να γίνει μια βελούδινη, ρευστή κρέμα, χωρίς να βράσει και προσθέστε την Debic vanilla-flavoured Sweetened Cream, αναμιγνύοντας τη με την κρέμα πανακότα.

Στη συνέχεια, απλώστε ένα λεπτό στρώμα από την πανακότα σε γυάλινα ποτηράκια επιδορπίων (verrine) και αφήστε τα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Την υπόλοιπη ποσότητα πανακότας αφήστε τη στην άκρη προς ώρας.

Πώς να φτιάξετε τη Lemon curd

Αναμίξτε το άμιλο πατάτας, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε ένα σκεύος, προσθέτοντας σταδιακά και τον χυμό λεμονιού. Στο τέλος, προσθέστε και το νερό. Τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι η σύστασή του να γίνει απαλή και λεπτή. Όταν εμφανιστούν φουσκάλες, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά το βούτυρο.

Σε ένα άλλο σκεύος χτυπήστε τους κρόκους και τα αβγά και προσθέστε τα στο παραπάνω μείγμα. Τοποθετήστε πάλι πάνω σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε καλά μέχρι να εμφανιστούν ξανά φουσκάλες, οπότε και θα πρέπει να αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Τοποθετήστε σε ένα κορνέ τη lemon curd που θα χρησιμοποιήσετε άμεσα και αφήστε τη να κρυώσει, ενώ εσείς προετοιμάζετε το γαρνίρισμα, που δεν απαιτεί κάτι περισσότερο από το να σπάσετε τη μαρέγκα σε μικρά κομμάτια και να πλύνετε την μέντα και τις φράουλες ή τα σμέουρα.

Στήσιμο γλυκού και παρουσίαση

Σε κάθε ποτηράκι επιδορπίου με πανακότα που έχει σταθεροποιηθεί, στρώστε μια ποσότητα της λεμονάτης κρέμας. Από πάνω απλώστε ένα ακόμα στρώμα πανακότα και επιστρέψτε τα ποτηράκια επιδορπίου στο ψυγείο.

Αφού σταθεροποιηθεί το γλυκό στο ψυγείο και θέλετε να το σερβίρετε, συμπληρώστε το προσθέτοντας ένα τελευταίο επίπεδο lemon curd και ολοκληρώστε το σκορπίζοντας από πάνω μικρά κομμάτια μαρέγκας, φιλαράκια μέντας, σμέουρα ή μικρές φράουλες και λίγο ξύσμα λεμονιού.

Με τα επιδόρπια και τις κρέμες γάλακτος της Debic έχετε ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να παρασκευάζετε για τους πελάτες της επιχείρησής σας, του ζαχαροπλαστείου, του εστιατορίου ή του καφέ σας, γευστικά γλυκά για κάθε ώρα της ημέρας. Για να συνοδεύσουν το ρόφημά τους, για να ολοκληρώσουν το γεύμα τους ή για να τα απολαύσουν σε ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις δραστηριότητές τους, τα γλυκά με προϊόντα Debic είναι η ιδανική επιλογή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *