Pancakes σε ρόλο κλειδί στο μενού της επιχείρησης

Pancakes για να διαφοροποιηθείτε από τον ανταγωνισμό

Το pancake είναι προϊόν που οδηγεί σε ποικιλία τελικών γευστικών προτάσεων. Ο χυλός προετοιμάζεται στον χρόνο που εξυπηρετεί εσάς και την ροή της δουλειάς στην επιχείρησή σας και παρασκευάζεται σε σύντομο χρόνο τη στιγμή που λαμβάνετε μια παραγγελία. Η συνταγή για pancakes που μοιραζόμαστε μαζί σας σε αυτή την ανάρτηση χρησιμοποιεί λίγα βασικά υλικά, όπως άλλωστε οι περισσότερες συνταγές για pancakes. Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά δεν έχετε φύρα στα υλικά αυτά και ως επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης ξέρετε πόσο σημαντικό στοιχείο είναι αυτό. Η παρασκευή όμως αφράτων και λαχταριστών pancakes απαιτεί συνέπεια στις δοσολογίες και σωστή ανάμειξη υλικών, άριστη ποιότητα πρώτων υλών και φυσικά δεξιοτεχνία στο ψήσιμο.

Παρά το γεγονός ότι pancakes σερβίρουν πολλοί από τους ανταγωνιστές σας – όπως ίσως, ήδη, να σκέφτεστε – υπάρχει πάντα η δυνατότητα να ξεχωρίσετε μέσα από τις signature τελικές προτάσεις σας, αλλά κυρίως μέσα από την βασική συνταγή που θα υιοθετήσετε. Μην ξεχνάτε ότι συχνά χρησιμοποιούνται έτοιμα μείγματα σε καταστήματα εστίασης για τα pancakes και άλλα παρασκευάσματα και το να έχει κάποιος επαγγελματίες τη δική του συνταγή είναι αυτόματα ένας σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης που τον ξεχωρίζει στη συνείδηση των πελατών.

Η Foodfacts προμηθεύει τις επιχειρήσεις cafe και εστίασης με γάλα και επώνυμα γαλακτοκομικά και άλλα προϊόντα, τα οποία απογειώνουν ποιοτικά και γευστικά το μενού που προσφέρουν. Με την υπηρεσία διανομής “X-Van” της Foodfacts τα είδη της Friesland Campina Hellas φτάνουν στην επιχείρησή σας με συνέπεια και σωστό προγραμματισμό.

Υλικά για Pancakes

Διευκρινήσεις για τις δοσολογίες:  Όπου αναφέρεται “κούπα”, αφορά κούπα χωρητικότητας 250 ml. Όπου αναφέρεται “κ.σ.” αφορά κουτάλι σούπας των 15 ml. Όπου αναφέρεται “κ.γ.” αφορά κουταλάκι γλυκού των 5 ml.

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας γάλα
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φιαλίδιο βανιλίνη ή 1/2 κ.γ. υγρή βανίλια

 

Βασικά σημεία στην παρασκευή των Pancakes

Για την παρασκευή του χυλού για τα pancakes θα χρειαστείτε δύο μπολ για να αναμίξετε τα στερεά και τα υγρά υλικά χωριστά σε πρώτη φάση. Κατόπιν θα συνεχίσετε στο μπολ με τα υγρά, όπου θα προσθέσετε σταδιακά και τα στερεά, ενσωματώνοντας όλα τα υλικά με τη χρήση ενός αβγοδάρτη (αναδευτήρα) ή μιας μαρίζ αν σας βολεύει περισσότερο. Με τον αβγοδάρτη είναι πιθανό να δημιουργηθούν κάποιες φυσαλίδες, όμως ο χυλός θα πρέπει να παραμείνει για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο πριν χρησιμοποιηθεί, οπότε και θα εξαφανιστούν. Στη συνέχεια, μπορείτε να φτιάξετε όποτε θέλετε pancakes και να επιστρέψετε τον υπόλοιπο χυλό στο ψυγείο, όπου μπορείτε να τον διατηρήσετε για όλη τη μέρα.

Για να φτιάξετε τα pancakes θα χρειαστεί να αλείψετε με ελάχιστο βούτυρο την επιφάνεια του σκεύους που έχετε σε μέτρια φωτιά και κατόπιν να ρίξετε την ποσότητα χυλού που θα σας δώσει pancakes στο μέγεθος που επιθυμείτε. Μόλις ψηθούν και πάρουν ένα χρυσό χρώμα από την μια πλευρά, γυρίζετε τα pancakes και από την άλλη με μια σπάτουλα.

Σημαντικό βήμα είναι να αφήσετε τα έτοιμα pancakes για 1/2 λεπτό σε σχάρα, ώστε να “ανασάνουν” πριν τα σερβίρετε στο πιάτο και τα περιχύσετε ή τα συμπληρώσετε με όποια άλλα αλμυρά ή γλυκά υλικά τα συνοδεύουν σε μια γευστική πρόταση.

Πειραματιστείτε, λοιπόν, με την παραπάνω βασική συνταγή και συνθέστε μια αποκλειστικά δική σας! Με τα pancakes δημιουργήστε πρωτότυπα πιάτα με αλμυρό ή γλυκό προφίλ και εμπλουτίστε το μενού του καταλόγου σας με προτάσεις που προορίζονται για πρωινό, brunch ή απογευματινά διαλείμματα και εξόδους.

Photo by Sam Moqadam on Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *