Κριθαρότο (ή Ριζότο) μανιταριών

Ριζότο με μανιτάρια ή κριθαρότο με μανιτάρια

«Μust» πιάτο όλων των  gourmet εστιατορίων  αποτελεί πλέον το ριζότο ή κριθαρότο σε διάφορες εκδοχές και παραλλαγές, ως τέλειο συνοδευτικό οποιουδήποτε κυρίως πιάτου κρεατικών ή θαλασσινών.

Το κριθαρότο με μανιτάρια είναι  πολύ νόστιμο πιάτο το οποίο μπορεί  να συνδυαστεί και να διαφοροποιηθεί με την προσθήκη άλλων υλικών. Ας δούμε πως θα ετοιμάσουμε το πιάτο… Θα χρειαστούμε:

Υλικά

Για το κριθαρότο

500 γρ. κριθαράκι χοντρό

1 κρεμμύδι ξερό

600 ml λευκό κρασί

200 ml κοτόπουλου

Για τη σάλτσα τρούφας

200 ml κρέμα γάλακτος DEBIC  35%

50 ml υγρό βούτυρο DEBIC ROAST & FRY

50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Ολλανδίας

240 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα (80 γρ. σαμπινιόν, 80 γρ. πόρτο μπέλο, 80 γρ. πλευρώτους)

10 ml λευκής τρούφας

50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο

10 γρ. εστραγκόν ξερό

10μ γρ. μαϊντανό

Λίγο σχοινόπρασο

Για τη σαντιγί τρούφας

150 ml κρέμα γάλακτος DEBIC  35%

15 ml λάδι λευκής τρούφας

Χυμό ενός λεμονιού

Αλάτι

Πιπέρι λευκό

Παρασκευή

Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με υγρό βούτυρο DEBIC ROAST & FRY, προσθέτουμε το κριθαράκι, σβήνουμε με το λευκό κρασί και το ½ ζωμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις εξατμιστούν τα υγρά του.

Στη συνέχεια σοτάρουμε τα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμύδι με υγρό βούτυρο DEBIC ROAST & FRY και όταν πάρουν χρώμα σβήνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό, χωρίς να αποσύρουμε από τη φωτιά. Όταν ελαχιστοποιηθούν τα υγρά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος DEBIC 35%, το κριθαράκι και συνεχίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (μαϊντανό, σχινόπρασο, εστραγκόν, παρμεζάνα και λάδι τρούφας) και «δένουμε» το κριθαρότο.

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί τρούφας ομογενοποιώντας όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή. Ολοκληρώνουμε το πιάτο σερβίροντας με τη σαντιγί.

Καλή απόλαυση!

Φωτογραφία από Jeferson Urias Urias από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.