Ομελέτα ρολό με ζαμπόν, τυριά και παρμεζάνα

Rolo omeleta tyria parmezana sintagi

Για να ανανεώσεις τα πιάτα του brunch που προσφέρεις στο κατάστημά σου, τα αβγά είναι τα τέλεια υλικά για να τα συνδυάσεις μαζί με άλλα και αρκετή φαντασία.

Οι ομελέτες είναι αγαπημένα πιάτα για τους περισσότερους. Προσφέρονται από τη φύση τους για πειραματισμούς και ανακαλύψεις γευστικών συνδυασμών μεταξύ υλικών. Με έναν τέτοιο ασχολούμαστε στο παρόν άρθρο με τη συνταγή για ομελέτα σε ρολό, το οποίο περιλαμβάνει στρώσεις ζαμπόν, τυριών και πικάντικη παρμεζάνα.

Υλικά για την ομελέτα:

  • 3 αβγά
  • 30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
  • Ψιλοκομμένη πιπεριά σε καρέ
  • Ψιλοκομμένη ντομάτα σε καρέ
  • Αλάτι (με προσοχή), Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Υλικά για τη γέμιση:

Σαλάτες Σάλτσες & Αλοιφές

Κέτσαπ (Tomato-Ketchup)

Σαλάτες Σάλτσες & Αλοιφές

Μαγιονέζα

Σαλάτες Σάλτσες & Αλοιφές

Πατατοσαλάτα

Σαλάτες Σάλτσες & Αλοιφές

Σως Barbeque – BBQ

Παρασκευή

Θερμαίνουμε το τηγάνι και σωτάρουμε αρχικά το ψιλοκομμένο μπέικον, την ψιλοκομμένη πιπεριά και τη ντομάτα σε καρέ.

Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα αβγά μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα, το πιπέρι και με προσοχή το αλάτι, ώστε να μη το παρακάνουμε.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι με τα σωταρισμένα υλικά και μετά από λίγο ρίχνουμε το μείγμα των αβγών.

Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί από τη μια πλευρά και τη γυρίζουμε προσεκτικά από την άλλη, ώστε να μη σπάσει. Απλώνουμε στην πάνω (ψημένη) πλευρά τις φέτες ζαμπόν και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί και από την κάτω πλευρά.

Στη συνέχεια, βγάζουμε την ομελέτα σε μια επίπεδη επιφάνεια και πάνω στο ζαμπόν απλώνουμε τις φέτες τυρί, τα flakes παρμεζάνας και αρχίζουμε να τυλίγουμε, με προσοχή, σε ρολό.

Τοποθετούμε το ρολό σε ένα σκεύος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά περίπου. Όταν πάρει ένα ρόδινο χρώμα εξωτερικά και λιώσουν τα τυριά στο εσωτερικό της, είναι έτοιμη για να τη βγάλουμε από τον φούρνο.

Πρόταση παρουσίασης και συνοδευτικά για το πιάτο

Για να σερβίρεις την ομελέτα ρολό, το ιδανικό είναι να την τεμαχίσεις σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και να τις τοποθετήσεις σε ένα μεγάλο πιάτο, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.

Στο πλάι, η πιο δροσερή και θρεπτική ιδέα είναι να συνοδεύσεις την ομελέτα με φρέσκα λαχανικά, radicio, ντοματίνια. Η γεύση θα απογειωθεί αν τα ραντίσεις και με ένα γλυκόξινο dressing.

Ένα ακόμα συνοδευτικό που θα συμπληρώσει γευστικά το πιάτο είναι η πατατοσαλάτα, ενώ το φρυγανισμένο ψωμί θα το ολοκληρώσει σε παρουσίαση και θα το κάνει απόλυτα χορταστικό.

Η FoodFacts είναι ο συνεργάτης που χρειάζεστε

Τυριά, ελληνικά και εισαγωγήςαλλαντικά, γάλα, κρέμες γάλακτος και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι, διανέμονται στους επαγγελματίες της εστίασης με συνέπεια. Πλήρεις σειρές από σως, αλοιφές και σαλάτες ανήκουν στα προϊόντα που διαθέτουμε και διανέμουμε σε χώρους εστίασης, όπως και επιλεγμένα αρτοσκευάσματα.

Μέσω της υπηρεσίας διανομής X-Van της FoodFacts, η διανομή πραγματοποιείται με τακτικά δρομολόγια στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής (δείτε στον χάρτη τις περιοχές διανομής). Οι επαγγελματίες οδηγοί και τα φορτηγά της FoodFacts, περνούν από κάθε σημείο 2 φορές την εβδομάδα και καλύπτουν άμεσα κάθε γνωστή ή/και νέα ανάγκη!

Παραδίδουμε με ασφάλεια και προγραμματισμό στην πόρτα της επιχείρησής σας επώνυμα προϊόντα γνωστών brand όπως είναι  NOYNOYBarista’s GoldDebicFricoCreta FarmsΘράκης Γεύσεις, Αθηναία, Brioche Gourmet, Deli Sun, Funky GreeceΧυμοί Λακωνίαalpro.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενταχθείτε στα δρομολόγια που καλύπτουν την περιοχή στην οποία βρίσκεται το κατάστημά σας.

Photography | Design: canva pro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *