Νηστίσιμη πατατόπιτα με τραγανό φύλλο κρούστας

nistisimi patatopita

Ακόμα και αν έχετε ήδη vegan μενού, για την περίοδο της Σαρακοστής προσθέστε στο κατάστημά σας περισσότερες νηστίσιμες επιλογές. Έτσι, θα καλύψετε διατροφικά τους πελάτες σας που νηστεύουν, αλλά και το σύνολο του πελατολογίου σας με μεγαλύτερη ποικιλία.

Η πατατόπιτα ρολό, με τραγανό φύλλο κρούστας ή και με φύλλο αέρος, είναι ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Υλικά για πατατόπιτα ρολό με φύλλο κρούστας

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 50 ml βούτυρο λιωμένο (ή εναλλακτικά ελαιόλαδο)
  • 800 gr πατάτες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 μέτρια πιπεριά
  • 1/2 πράσο
  • 200 ml γάλα πλήρες
  • 3 μέτρια αβγά (μπορείτε και να τα παραλείψετε)
  • 40 gr αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή νηστίσιμης πατατόπιτας σε φύλλο κρούστας

Ψιλοκόβετε το πράσο και την πιπεριά, τρίβετε στον τρίφτη το κρεμμύδι και τα σωτάρετε όλα στο ελαιόλαδο για 8 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν. Αποσύρετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Βράζετε τις πατάτες, τις λιώνετε σε πουρέ και προσθέτετε το γάλα, ώστε να αποκτήσει βελούδινη υφή. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και αφού είστε ικανοποιημένοι από τη γεύση, προσθέτετε το αλεύρι (και τα αβγά αν θέλετε) και ανακατεύετε καλά. Στο τέλος προσθέτετε στο μίγμα τα σωταρισμένα λαχανικά, συμπληρώνετε λίγο αλάτι και πιπέρι για να ενισχύσετε τη γεύση και το αφήνετε να κρυώσει.

Πώς τυλίγουμε τη γέμιση στο φύλλο κρούστας

Ανοίγετε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο, βουτυρώνετε την επιφάνειά του με ένα πινέλο και το διπλώνετε στη μέση. Κατά μήκος στις δύο μεγάλες άκρες του, βάζετε μια ποσότητα από τη γέμιση και αρχίζετε να τυλίγετε προς τα μέσα και τις δύο πλευρές, μέχρι να συναντηθούν τα δύο ρολάκια στη μέση. Τις πλαϊνές άκρες τις γυρίζετε προς τα μέσα και τις βάζετε από κάτω, ώστε να ακουμπούν στο ταψάκι, όταν θα τοποθετήσετε τις πατατόπιτες για ψήσιμο. Επαναλαμβάνετε για όλα τα φύλλα και μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Λαδώνετε ένα ταψί, τοποθετείτε τις πατατόπιτες με τις διπλωμένες άκρες προς τα κάτω, βουτυρώνετε την επιφάνειά τους και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά στους 180°C (προθερμασμένος φούρνος).

Θα είναι έτοιμες όταν αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Οι πατατόπιτες ρολό με φύλλο κρούστας θα είναι τραγανές και πεντανόστιμες με τη δική σας συνταγή και θα ξεχωρίζουν από όσες κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά.

Η FoodFacts παραδίδει στην πόρτα της επιχείρησής σας επώνυμα προϊόντα όπως γάλα, γαλακτοκομικά, αλλαντικά και άλλα τρόφιμα των εταιρειών: NOYNOYBarista’s GoldDebicFricoCreta FarmsΑΘΗΝΑΙΑΘράκης ΓεύσειςFunky GreeceΧυμοί ΛακωνίαalproDeli SunBrioche Gourmet, ΙΟΝ, Παυλίδης.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενταχθείτε στα δρομολόγια που καλύπτουν την περιοχή στην οποία βρίσκεται το κατάστημά σας.

Photography | Design: canva pro

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *