Όπως γνωρίζετε, η εταιρία FoodFacts προμηθεύει την επιχείρησή σας με μια ευρεία γκάμα προϊόντων επαγγελματικής χρήσης, σε κατηγορίες όπως γάλα για επαγγελματική χρήση, εξειδικευμένες κρέμες γάλακτος, προϊόντα με προσθήκη φυτικών λιπαρών, έτοιμα επιδόρπια, κίτρινα τυριά και βούτυρα. Αξεπέραστης ποιότητας προϊόντα που φέρουν τις επωνυμίες DEBIC, FRICO, ΝΟΥΝΟΥ BARISTA’S GOLD και ΝΟΥΝΟΥ, φτάνουν εύκολα και γρήγορα στο χώρο της επιχείρησης εστίασης που διαθέτετε, με την υπηρεσία διανομής “X-Van” της FoodFacts.
Η στήλη με τα «Επιδόρπια» εμπλουτίζεται με νέες προτάσεις διακεκριμένων σεφ και σε αυτή την ανάρτηση φιλοξενούμε τη συνταγή για Μους με σοκολάτα bitter με χαρουπόμελο και crumble κακάο
Εύκολο, δροσιστικό και ιδανικό επιδόρπιο μετά από οποιοδήποτε γεύμα. Η μους σοκολάτα συναντάται σε πολλές παραλλαγές και με πολλούς συνδυασμούς. Ας δούμε μία πιο πρωτότυπη, με χαρουπόμελο και κακάο. Θα χρειαστούμε:
Υλικά
Για τη μους
1 lt l κρέμα γάλακτος DEBIC STAND & OVERRUN 35%
½ lt γάλα πλήρες TOP PRO UHT 3,5% Λιπαρά
600 γρ. Σοκολάτα bitter
100 ml χαρουπόμελο
20 γρ. ζελατίνη
Για το crumble
50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Ολλανδίας Nedgold
50 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. αλεύρι
250 γρ. κακάο
Άνθος αλατιού
Γάλατα Barista's
Ζάχαρη
Κρέμα Γάλακτος
Βούτυρο
Παρασκευή
Για τη μους
Ζεσταίνουμε το πλήρες γάλα FRISIAN COW UHT και λίγο πριν βράσει προσθέτουμε τη ζελατίνη που έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αναμειγνύουμε τη σοκολάτα, το χαρουπόμελο και το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε γκανάζ. Αφήνουμε να κρυώσει και ομογενοποιούμε με ελαφριές κινήσεις με την κρέμα γάλακτος DEBIC STAND & OVERRUN 35% που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 1-1 ½ ώρα μέχρι να δέσει.
Για το crumble
Τοποθετούμε στο μίξερ όλα τα υλικά και το βούτυρο NEDGOLD. Ομογενοποιούμε τα υλικά και τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια τρίβουμε τη ζύμη με την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πυρέξ, απλώνουμε τη ζύμη (τρίμματα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 9 λεπτά. Τοποθετούμε το crumble σε ρηχά μπολ ή πιατέλα και σερβίρουμε αν επιθυμούμε σε ατομικές μερίδες τη μους σε σχήμα κενέλ. Γαρνίρουμε με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.
Φωτογραφία από DanaTentis από το Pixabay
Προτεινόμενα προϊόντα
Γάλατα Barista's
ALPRO Αμύγδαλο με Βρώμη
Τυρί
President τυρί κρέμα 1kg
Γάλατα Barista's
ΓΑΛΑ NOYNOY BARISTA’S GOLD ΕΒΑΠΟΡΕ ΠΛΗΡΕΣ 48Χ400g
Βούτυρο
President Βούτυρο Ρολό 82% 1Kg