Επιδόρπια: Μους bitter σοκολάτας με χαρουπόμελο και crumble κακάο

Μους σοκολάτα με χαρουπόμελο

Όπως γνωρίζετε, η εταιρία FoodFacts προμηθεύει την επιχείρησή σας με μια ευρεία γκάμα προϊόντων επαγγελματικής χρήσης, σε κατηγορίες όπως γάλα για επαγγελματική χρήση, εξειδικευμένες κρέμες γάλακτος, προϊόντα με προσθήκη φυτικών λιπαρών, έτοιμα επιδόρπια, κίτρινα τυριά και βούτυρα. Αξεπέραστης ποιότητας προϊόντα που φέρουν τις επωνυμίες DEBIC, FRICO, ΝΟΥΝΟΥ BARISTA’S GOLD και ΝΟΥΝΟΥ, φτάνουν εύκολα και γρήγορα στο χώρο της επιχείρησης εστίασης που διαθέτετε, με την υπηρεσία διανομής “X-Van” της FoodFacts.

Η στήλη με τα «Επιδόρπια» εμπλουτίζεται με νέες προτάσεις διακεκριμένων σεφ και σε αυτή την ανάρτηση φιλοξενούμε τη συνταγή για Μους με σοκολάτα bitter με χαρουπόμελο και crumble κακάο

Εύκολο, δροσιστικό και ιδανικό επιδόρπιο μετά από οποιοδήποτε γεύμα. Η μους σοκολάτα συναντάται σε πολλές παραλλαγές και με πολλούς συνδυασμούς. Ας δούμε μία πιο πρωτότυπη, με χαρουπόμελο και κακάο. Θα χρειαστούμε:

Υλικά

Για τη μους

1 lt l κρέμα γάλακτος DEBIC STAND & OVERRUN 35%

½ lt γάλα πλήρες TOP PRO UHT 3,5% Λιπαρά

600 γρ. Σοκολάτα bitter

100 ml χαρουπόμελο

20 γρ. ζελατίνη

Για το crumble

50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Ολλανδίας Nedgold

50 γρ. ζάχαρη άχνη

80 γρ. αλεύρι

250 γρ. κακάο

Άνθος αλατιού

Παρασκευή

Για τη μους

Ζεσταίνουμε το πλήρες γάλα FRISIAN COW UHT και λίγο πριν βράσει προσθέτουμε τη ζελατίνη που έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αναμειγνύουμε τη σοκολάτα, το χαρουπόμελο και το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε γκανάζ. Αφήνουμε να κρυώσει και ομογενοποιούμε με ελαφριές κινήσεις με την κρέμα γάλακτος DEBIC STAND & OVERRUN 35% που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 1-1 ½ ώρα μέχρι να δέσει.

Για το crumble

Τοποθετούμε στο μίξερ όλα τα υλικά και το βούτυρο NEDGOLD. Ομογενοποιούμε τα υλικά και τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια τρίβουμε τη ζύμη με την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πυρέξ, απλώνουμε τη ζύμη (τρίμματα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 9 λεπτά. Τοποθετούμε το  crumble σε ρηχά μπολ ή πιατέλα και σερβίρουμε αν επιθυμούμε σε ατομικές μερίδες τη μους σε σχήμα κενέλ. Γαρνίρουμε με κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.

Φωτογραφία από DanaTentis από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *