Latte Art, εξασκηθείτε στη τέχνη του γάλακτος

Latte Art Tips για το γάλα

Μπορεί τους τελευταίους μήνες οι συνθήκες να επέβαλαν τον καφέ “στο χέρι” μέσω των υπηρεσιών delivery και take away, όμως πολύ σύντομα όλοι μας θα απολαμβάνουμε και πάλι την αγαπημένη συνήθεια σε αγαπημένα καφέ!

Οι πελάτες σας, λοιπόν, θα αρχίσουν να επισκέπτονται ξανά το κατάστημά σας και για όσο διάστημα ο καιρός θα είναι κατάλληλος για cappuccino, οι baristi θα έχετε την ευκαιρία να τους προσφέρετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ! Και τι κάνει ολοκληρωμένη μια εμπειρία καφέ, μετά την ποιότητα, το άρωμα, την υφή και τη γεύση; Μα, η παρουσίαση! Η εμφάνιση του καφέ στο φλιτζάνι περνά σε μια νέα διάσταση με εμπνευσμένο latte art, χάρη στο κατάλληλο γάλα, την σωστή τεχνική για το άφρισμα και την έκχυση, καθώς και την δεξιοτεχνία ενός ενημερωμένου barista.

Σημαντικός παράγοντας για επιτυχημένο latte art είναι το γάλα. Η ποιότητα και η σύνθεσή του παίζουν σπουδαίο ρόλο, σε συνδυασμό με το πώς το διαχειρίζεται ο barista, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την σωστή παρασκευή του αφρόγαλου.

Τα σημεία στα οποία πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή όταν πρόκειται για Latte Art

Για την παρασκευή του αφρόγαλου με το οποίο θα δημιουργήσει ο barista τα δικά του έργα τέχνης μέσα σε ένα φλιτζάνι καφέ, είναι σημαντικό το γάλα να είναι κρύο. Κρύα πρέπει να είναι και η γαλατιέρα. Γι’ αυτό, ένα χρήσιμο tip είναι οι γαλατιέρες να είναι ανοξείδωτες και να φυλάσσονται, επίσης, μέσα στο ψυγείο μαζί με το γάλα. Καλό είναι σε κάθε κατάστημα να υπάρχουν περισσότερες από δύο, ώστε πάντα να είναι διαθέσιμη μια κρύα γαλατιέρα.

Το γάλα πρέπει, επίσης, πέρα από κρύο να είναι και πλήρες. Αυτοί οι δύο παράγοντες είναι ουσιαστικοί για να επιτευχθεί η σωστή διόγκωσή του, ακολουθώντας βέβαια την ενδεδειγμένη τεχνική για το άφρισμα, όπως και τα κατάλληλα σκεύη.

Παράγοντας που δεν συγχωρεί λάθη, είναι η θερμοκρασία μέχρι την οποία θα φτάσει το γάλα, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά τους 60°C-65°C. Έτσι, δεν αλλοιώνεται η σύσταση του γάλακτος, διατηρείται η γεμάτη γεύση του και δημιουργείται ένα κρεμώδες αποτέλεσμα.

Το NOYNOY Barista’s Gold της FrieslandCampina Hellas είναι ένα γάλα υψηλής παστερίωσης που απευθύνεται στον επαγγελματία barista. Χάρη στην προηγμένη σύνθεσή του, είναι κατάλληλο για την παρασκευή αφρόγαλου με μεταξένια υφή και γεμάτη γεύση που συμπληρώνει εκείνη του καφέ, αναδεικνύοντας ιδανικά το άρωμα και την ιδιαίτερη χροιά της ποικιλίας του.

Η Foodfacts διανέμει στην πόρτα του καταστήματός σας NOYNOY Barista’s Gold, γαλακτοκομικά προϊόντα της FrieslandCampina Hellas και άλλα είδη για την επιχείρησή σας όπως ζάχαρη, αλλαντικά κ.α.

Ένας Barista μαθαίνει διαρκώς

Κλείνοντας αυτό το άρθρο, επισημαίνουμε πως για έναν barista που θα ήθελε να εξασκηθεί στο Latte Art, υπάρχουν αρκετές πηγές στο διαδίκτυο είτε για να ξεκινήσει αυτό το δημιουργικό ταξίδι, είτε για να επεκτείνει τις γνώσεις του. Επίσης, διοργανώνονται αρκετά σεμινάρια, όπου διδάσκεται η τέχνη του Latte Art και ανανεώνονται οι ιδέες και οι τεχνικές. Κάθε επαγγελματίας που επιθυμεί να εμβαθύνει σε αυτό το αντικείμενο έχει, λοιπόν, τους τρόπους, τις πηγές και τα μέσα για να το κάνει. Ενδεικτικά, προτείνουμε να παρακολουθήσετε το παρακάτω σύντομο βίντεο, όπου μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένα ορισμένα από τα πιο αγαπημένα σχέδια latte art που κυκλοφορούν και πώς μπορείτε να τα δημιουργήσετε.

Στο τέλος του βίντεο θα μάθετε κι ένα χρήσιμο tip για να εξασκήστε διαρκώς στο latte art χωρίς να χρειάζεται να ετοιμάσετε πολλούς εσπρέσο!

Φωτογραφία από StockSnap from Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.