Μπάρες δημητριακών, ξηρών καρπών και φρούτων

Μπάρες δημητριακών ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων

Για τους πελάτες σας αναζητάτε όλα εκείνα που ικανοποιούν τις ιδιαίτερες επιθυμίες και γευστικές προτιμήσεις του καθενός. Στο άρθρο αυτό, λοιπόν, σας προτείνουμε μια συνταγή για μπάρες δημητριακών. Για εκείνους που ζητούν κάτι θρεπτικό και τονωτικό για να συνοδεύσουν τον καφέ τους, οι μπάρες δημητριακών, που φτιάχνονται στο κατάστημά σας θα είναι μια άριστη επιλογή.

Υλικά για 24 μπάρες

  • 500 γρ. βρώμη
  • 150 γρ. αμύγδαλα, σπασμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 120 γρ. αποξηραμένα cranberries ή βερίκοκα, ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. μέλι
  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • Υγρό βούτυρο Debic Roast & Fry για την επάλειψη του σκεύους
  • 80-100 γρ. σταγόνες σοκολάτας, προαιρετικά

Προετοιμασία και Παρασκευή

Στην παρασκευή τους, οι μπάρες δημητριακών, δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, ούτε και ανομολόγητα μυστικά. Χρειάζεται, απλώς, εξοικείωση με την τεχνική παρασκευής τους, ώστε να ενωθούν σωστά τα υλικά για να συνιστούν ένα ομοιογενές και ισορροπημένο σύνολο.

Αρχικά, στρώστε σε μια τετράγωνη λαμαρίνα του φούρνου αλουμινόχαρτο στη βάση και στα τοιχώματα και ψεκάστε με υγρό βούτυρο Debic Roast & Fry

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.

Στρώστε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψάκι, απλώστε τα αμύγδαλα και τη βρώμη και τοποθετήστε το στον φούρνο για να ψηθούν για 5 λεπτά. Ανακατέψτε τα, συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσοκαφετί  χρώμα και στη συνέχεια αδειάστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα σκεύος αναμίξτε το μέλι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και αφήστε τα να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ελαφρά κατά διαστήματα.

Η φάση της ενοποίησης των υλικών

Όταν είναι έτοιμο το μίγμα με το μέλι και τη ζάχαρη, αδειάστε το μέσα στο μπολ με τα ψημένα αμύγδαλα και τη βρώμη και ανακατέψτε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει ένα σώμα. Αφήστε λίγα λεπτά να κρυώσει και προσθέστε τα ψιλοκομμένα cranberries ή τα ψιλοκομμένα ξερά βερίκοκα, ανακατεύοντας καλά για να ενσωματωθούν κι αυτά στο μίγμα. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε και τις σταγόνες σοκολάτες που θα προσθέσουν μια πιο ενδιαφέρουσα νότα στο συνολικό γευστικό αποτέλεσμα.

Αδειάστε το μίγμα στο σκεύος που έχετε ετοιμάσει με το αλουμινόχαρτο και πιέστε πολύ καλά για να δημιουργηθεί μια ενιαία, ισοπαχής και συμπαγής βάση. Αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό να γίνει σωστά, γι’ αυτό πιέστε με δύναμη σε όλη την επιφάνεια, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, τα δάχτυλά σας, ένα ποτήρι ή κάτι αντίστοιχο που σας διευκολύνει.

Καλύψτε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί το περιεχόμενο και να μπορείτε στη συνέχεια να το βγάλετε και να το τεμαχίσετε σε 24 μπάρες. Μπορείτε και να κόψετε και σε περισσότερα κομμάτια, ανάλογα πώς θέλετε να διαθέσετε το συγκεκριμένο προϊόν στο κατάστημά σας.

Οι μπάρες μπορούν να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου και να είναι πιο μαλακές ή να διατηρούνται στο ψυγείο. Οι παραλλαγές είναι θέμα φαντασίας, ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων που θα επιλεγούν, καθώς και συνδυασμού των συστατικών. Επομένως, ξεκινήστε με μια βασική συνταγή και στη συνέχεια προσθέστε στον κατάλογό σας περισσότερες εναλλακτικές προτάσεις με μπάρες δημητριακών. Είναι ένα σνακ που σας δίνει την ευκαιρία να καλύψετε σχεδόν όλα τα γευστικά γούστα, καθώς και τις πιθανές ιδιαιτερότητες στη διατροφή των πελατών σας.

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική: photo by Taylor Kiser on Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.