Επιδόρπια: Εκμέκ Κανταΐφι με κρέμα μαστίχας και γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο

Εκμέκ κανταΐφι ekmek kadayifi ekmek kadaifi

Η εταιρία FoodFacts προμηθεύει την επιχείρησή σας με μια ευρεία γκάμα προϊόντων επαγγελματικής χρήσης, σε κατηγορίες όπως γάλα για επαγγελματική χρήση, εξειδικευμένες κρέμες γάλακτος, προϊόντα με προσθήκη φυτικών λιπαρών, επιδόρπια, κίτρινα τυριά και βούτυρα. Αξεπέραστης ποιότητας προϊόντα που φέρουν τις επωνυμίες DEBIC, FRICO, ΝΟΥΝΟΥ BARISTA’S GOLD και ΝΟΥΝΟΥ, φτάνουν εύκολα και γρήγορα στο cafe σας και γενικά στον χώρο της επιχείρησης εστίασης που διαθέτετε, με την υπηρεσία διανομής “X-Van” της FoodFacts.

Η στήλη με τα «Επιδόρπια» εμπλουτίζεται με νέες προτάσεις διακεκριμένων σεφ και σε αυτή την ανάρτηση σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για Εκμέκ Κανταΐφι (ekmek kadayifi) με κρέμα μαστίχας και γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο

Υλικά

Για το  Κανταΐφι

100 ml DEBIC ROAST & FRY

500γρ. κανταΐφι

800 γρ. ζάχαρη

½ λίτρο νερό

1 κλωνάρι βανίλιας

Για την κρέμα

1 lt γάλα πλήρες TOP PRO UHT 3,5% Λιπαρά 

500 ml κρέμα γάλακτος DEBIC STAND & OVERRUN 35%

200 γρ. ζάχαρη

150 γρ. Corn flour

25 γρ. Μαστίχα κοπανισμένη

Παρασκευή

Για το  Κανταΐφι

Τοποθετούμε το κανταΐφι σε πυρέξ ή σε ατομικά τσέρκια, βουτυρώνουμε με DEBIC ROAST & FRY και το ψήνουμε στους 170οC για 35 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και αφού κρυώσει σιροπιάζουμε το ζεστό κανταΐφι.

Για την κρέμα

Διαλύουμε το Corn flour σε γάλα πλήρες FRISIAN COW UHT, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μαστίχα και βράζουμε μέχρι να πήξει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος DEBIC STAND & OVERRUN 35% σε σαντιγί και ομογενοποιούμε με την κρύα πλέον κρέμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το σερβίρουμε πάνω στο κανταΐφι. Συνοδεύουμε με γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας. Εμείς προτείνουμε γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο.

Photo by Malicki M Beser on Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *