Δροσιστικές τάρτες

Δροσιστικές τάρτες για να σερβίρετε στους πελάτες σας

Το καλοκαίρι έφτασε και μικρές παρενθέσεις μέσα στη μέρα μάς χαρίζουν ευχάριστα δροσιστικά διαλείμματα και μας φτιάχνουν τη διάθεση! Δροσιστικές εμπειρίες με γλυκιά ή αλμυρή επίγευση, που θα συμπληρώσουν το καυτό καλοκαίρι στην πόλη ή τις διακοπές!

Δροσιστική τάρτα τυριού

Μια εύκολη, δροσιστική τάρτα τυριού με λεπτή γεύση, που λιώνει στο στόμα, χωρίς ψήσιμο! Η ελαφριά της γεύση θα αποτελέσει το τέλειο συνοδευτικό για κάθε αγαπημένο σας ρόφημα όλες τις ώρες της μέρας. Θα χρειαστούμε:

Υλικά

180 gr μπισκότα digestive

80 gr βούτυρο

250 gr τυρί mascarpone

250 gr τυρί τύπου Quark

350 gr τυρί Philadelphia

150 gr ζάχαρη άχνη

ξύσμα ενός λεμονιού

χυμό ενός λάιμ

3 φύλλα ζελατίνας

3 κουταλιές ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ CREAM DEBIC 40%

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 passion fruit

4 κουταλιές καραμέλα γάλακτος

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και λιώνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε σε μία στρογγυλή φόρμα το μείγμα και το πιέζουμε, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και να γίνει μία λεπτή συμπαγής βάση.

Χτυπάμε όλα τα κρεμώδη τυριά μαζί με την άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό λάιμ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Εν τω μεταξύ, αφότου έχουμε μουσκέψει τα φύλλα ζελατίνης, τα ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας και 4 κουταλιές από το μείγμα τυριών. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου. Καλύπτουμε τη φόρμα και τη βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο και περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας, το οποίο έχουμε πρώτα ζεστάνει. Γαρνίρουμε με κομμάτια passion fruit και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Ένα ξεχωριστό γλυκό που θα σας ξετρελάνει από την πρώτη κουταλιά!

Γαλλική Τάρτα Φλαν με Κρέμα

Μια παραδοσιακή γαλλική συνταγή τάρτας, που μας έφτασε από τη γαλλική ύπαιθρο. Μια ελαφριά τάρτα με άγλυκη βάση, που ισορροπεί σε ένα φίνο αποτέλεσμα! Θα χρειαστούμε:

Υλικά

Για την τάρτα

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

130 γρ βούτυρο εκτός ψυγείου

50 ml νερό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την κρέμα

800 ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ BARISTA’S GOLD ΠΛΗΡΕΣ

200 ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ CREAM DEBIC 40%

60 γρ κορν φλάουρ

90 γρ λευκή ζάχαρη

5 αυγά

1 κουτάλι της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι και δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια προσθέτοντας σίγα-σιγά το νερό, ζυμώνοντας ώστε να γίνει μία μαλακή και ομοιόμορφη ζύμη. Σχηματίζουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και αφού μαλακώσει λίγο, αλείφουμε με βούτυρο μια ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα. Τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να ροδίσει ελαφρά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και προσθέτουμε και το κορν φλάουρ. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα του γάλακτος και της κρέμας στο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς. Χύνουμε όλο το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε χαμηλή φωτιά. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα και ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο στους 180ο C μέχρι να αποκτήσει ένα καφέ χρώμα από πάνω. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη!

Photo Credit Bernadette WurzingerPixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.