Το καλοκαίρι έφτασε και οι βραδινές βολτούλες για ποτό σε υπαίθρια μπαράκια ή roof gardens της πόλης ξεκινούν…
Τι θα πιούμε όμως; Κάποιο γνωστό ποτό ή μήπως να διαλέξουμε ένα εύγευστο και δροσιστικό cocktail; Οι ιδέες και οι παραλλαγές πάρα πολλές για όλα τα γούστα και τις γευστικές προτιμήσεις. Ας πάρουμε μερικές ιδέες…
Alexander
Κλασσικό και πολύ αγαπημένο, με φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο, το Alexander χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το «cocktail των βασιλιάδων» και ίσως όχι άδικα. Υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλές στο Manhattan κατά τη δεκαετία του ’70, αλλά οι ρίζες του βρίσκονται στις αρχές του 20ου αιώνα.
Λίγα και απλά υλικά, εύκολο στην παρασκευή και προπάντων με έντονη και πλούσια γεύση. Θα χρειαστούμε 2 μεζούρες brandy ή κονιάκ, 1 μεζούρα crème de cacao και 1 μεζούρα Κρέμα Γάλακτος Cream Debic 40% . Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο και ανακινούμε καλά. Σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι και ρίχνουμε από πάνω τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Γάλατα Barista's
Γάλατα Barista's
Γάλατα Barista's
Γάλατα & Φυτικά Γάλατα
Grasshopper
Γεννήθηκε πριν περίπου 100 χρόνια σε ένα μπαρ της Νέας Ορλεάνης και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τις δεκαετίες του ’50 και του ’60. Όσοι δεν το έχουν δοκιμάσει, αξίζει να το προσπαθήσουν.
Θα χρειαστούμε 1 μεζούρα Crème de menthe, 1 μεζούρα Crème de cacao λευκή και 1 μεζούρα αφρόγαλα από γάλα ΝΟΥΝΟΥ Barista’s Gold πλήρες. Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο και ανακινούμε καλά. Σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι!
Pink Squirrel
Η ιστορία ξεκινά κάπου στη δεκαετία του ’50 στο Milwaukee, τη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικανικής Πολιτείας Wisconsin. Ένας μοναδικός συνδυασμός ποτού και milkshake με χαρακτηριστικό ροζ χρώμα και υπέροχη γεύση και άρωμα.
Για να το παρασκευάσουμε θα χρειαστούμε 1 μεζούρα Crème de Noyaux, 1 μεζούρα Crème de cacao και 1 μεζούρα Κρέμα Γάλακτος Cream Debic 40%. Βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο και ανακινούμε καλά. Σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι και πασπαλίζουμε με σκόνη σοκολάτα!
Coconut
Μία πολύ καλοκαιρινή και δροσιστική πρόταση για τους λάτρεις της καρύδας.
Θα χρειαστούμε 120 ml γάλα καρύδας ή coconut crème, 30 ml μαύρο ρούμι, 60 ml Kahlua, 30 ml crème de cacao και 110 γρ. παγωτό βανίλια. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ με τριμμένο πάγο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο, παχύρρευστο μείγμα. Σερβίρουμε σε ποτήρι Martini και πασπαλίζουμε με τρίμμα καρύδας!
Cola de mono
Το Cola de mono μάς έρχεται από τη μακρινή Χιλή. Ένα από τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ της Χιλής και ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής.
Θα χρειαστούμε 1 κουτί γάλα Εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ πλήρες, 1 φλιτζάνι ρούμι ή λευκό μπράντι, ¼ φλιτζάνι ζάχαρη καστανή, ½ φλιτζάνι νερό, 1 ξυλάκι κανέλας, 3 καρφάκια γαρύφαλλο, 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα με το νερό, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο και την κανέλα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και τέλος προσθέτουμε τον καφέ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε τα γαρύφαλλα και την κανέλα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι και γαρνίρουμε με τριμμένη κανέλα!
Δημιουργήστε τα για τους πελάτες σας και ευχηθείτε τους με τη σειρά σας … Καλή απόλαυση!
Προτεινόμενα προϊόντα
Γάλατα Barista's
ALPRO VANILLA
Γάλατα Barista's
ΓΑΛΑ NOYNOY BARISTA’S GOLD ΠΛΗΡΕΣ 8 x 1.5lt
Τυρί
President τυρί κρέμα 1kg
Τυρί
ΤΥΡΙ MILNER ΦΡΑΤΖΟΛΑ 5 x 3kl