Για την εύγευστη αυτή παραλλαγή cheesecake θα χρειαστείτε:
Υλικά
Για το cheesecake
100 ml DEBIC VEGETOP
100 γρ. μανούρι
100 γρ. ανθότυρο
100 γρ. τυρί κρέμα (mascarpone)
Για τη σάλτσα
300 γρ. γλυκό τριαντάφυλλο
50 ml νερό
Για το crumble ντάκου
50 γρ. αγελαδινό βούτυρο Ολλανδίας NEDGOLD
50 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. αλεύρι
80 γρ. παξιμάδι ντάκος τριμμένος
Άνθος αλατιού
Παρασκευή
Για το cheesecake
Βάζουμε σε ένα θερμομίξ τα τυριά και το DEBIC VEGETOP μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Το βάζουμε για ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο για να δέσει.
Για τη σάλτσα
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το γλυκό τριαντάφυλλο και το νερό και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά ώστε να βράσει και να μαλακώσουν τα κομμάτια τριαντάφυλλου και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.
Για το crumble ντάκου
Τοποθετούμε στο μίξερ όλα τα υλικά και το βούτυρο NEDGOLD. Ομογενοποιούμε τα υλικά και το τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια τρίβουμε τη ζύμη με την χοντρή πλευρά του τρίφτη, απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 9 λεπτά. Τοποθετούμε το crumble σε ρηχά μπολ ή πιατέλα και σερβίρουμε αν επιθυμούμε σε ατομικές μερίδες την κρέμα σε σχήμα κενέλ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τριαντάφυλλου.
Καλή απόλαυση!
Φωτογραφία από Rodrigo Azevedo Frazão Rodrigokvera από το Pixabay
Προτεινόμενα προϊόντα
Κρέμα Γάλακτος
ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ DEBIC VEGETOP SWEET 6 x 2lt
Βούτυρο
ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ DEBIC 25kg
Ζάχαρη
ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ 1kg
Βούτυρο
ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ 82% NEDGOLD 5kg