Cheesecake ελληνικών τυριών σε crumble ντάκου με σάλτσα τριαντάφυλλου

Cheesecake με ελληνικά τυριά και σάλτσα τριαντάφυλλο

Για την εύγευστη αυτή παραλλαγή cheesecake θα χρειαστείτε:

Υλικά

Για το  cheesecake

100 ml DEBIC VEGETOP

100 γρ. μανούρι

100 γρ. ανθότυρο

100 γρ. τυρί κρέμα (mascarpone)

Για τη σάλτσα

300 γρ. γλυκό τριαντάφυλλο

50 ml νερό

Για το crumble ντάκου

50 γρ.  αγελαδινό βούτυρο Ολλανδίας NEDGOLD

50 γρ. ζάχαρη άχνη

80 γρ. αλεύρι

80 γρ. παξιμάδι ντάκος τριμμένος

Άνθος αλατιού

Παρασκευή

Για το  cheesecake

Βάζουμε σε ένα θερμομίξ τα τυριά και το DEBIC VEGETOP μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Το  βάζουμε για ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο για να δέσει.

Για τη σάλτσα

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε το γλυκό τριαντάφυλλο και το νερό και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά ώστε να βράσει και να μαλακώσουν τα κομμάτια τριαντάφυλλου και να γίνει μια παχύρρευστη σάλτσα.

Για το crumble ντάκου

Τοποθετούμε στο μίξερ όλα τα υλικά και το βούτυρο NEDGOLD. Ομογενοποιούμε τα υλικά και το τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες. Στη συνέχεια τρίβουμε τη ζύμη με την χοντρή πλευρά του τρίφτη, απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 9 λεπτά. Τοποθετούμε το  crumble σε ρηχά μπολ ή πιατέλα και σερβίρουμε αν επιθυμούμε σε ατομικές μερίδες την κρέμα σε σχήμα κενέλ. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τριαντάφυλλου.

Καλή απόλαυση!

Φωτογραφία από Rodrigo Azevedo Frazão Rodrigokvera από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *