Οι πελάτες σας θα επιστρέφουν ξανά και ξανά για τα brioche σας

Συνταγή για ψωμάκια brioche που θα και ιδέες για να τα γεμίσετε με τυριά και αλλαντικά

Στα αφράτα, νόστιμα και λαχταριστά ψωμάκια brioche δεν αντιστέκεται εύκολα κάποιος. Αυτό είναι γνωστό 😉 Όταν μάλιστα αυτά κλείνουν μέσα τους ποιοτικά αλλαντικά, τυριά και άλλα φρέσκα υλικά όπως τα λαχανικά, αλλά και ιδιαίτερες σως κ.α., τότε με τη γεύση τους αρχίζει να παραμιλά όποιος τα δοκιμάζει. Υπάρχουν όμως και πολλές ιδέες για γλυκές εκδοχές με ψωμάκια μπριός, όπως να τα γεμίσετε με πραλίνα ή σοκολάτα ή να τα ανοίξετε στη μέση και να σερβίρετε το κάθε μισό με φράουλες κ.α. Γενικά, πρόκειται για ψωμάκια που προσφέρονται για πολλές χρήσεις και μπορείτε εύκολα να προγραμματίσετε την παρασκευή τους, ακόμα και καθημερινά, ώστε να τα έχετε πάντα φρέσκα για τους πελάτες σας.

Ευελιξία στις επιλογές brioche για εμπλουτισμό του καταλόγου

Το μέγεθός τους είναι καθαρά δική σας επιλογή. Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε ένα μεγάλο μέγεθος μπριός, ώστε να αποτελεί ένα πλήρες σνακ με όποιους συνδυασμούς υλικών διαλέξετε, αλλά μπορείτε να φτιάξετε και μίνι ψωμάκια μπριός. Με αυτά, θα είστε ευέλικτοι όλη την ημέρα, καθώς μπορούν να συνοδεύσουν τον πρωινό καφέ των πελατών σας ως ένα μικρό σνακ, αλλά και να γεμίσουν ένα διάλλειμα κοντά στο μεσημέρι.

Μπορούν, επίσης, να δώσουν μια γευστική πινελιά το απογευματάκι ή και να αποτελέσουν ένα πιάτο αν συνδυαστούν 3 μαζί, με λίγη πράσινη σαλάτα και κάποιο dressing, ώστε να συνοδεύσει κάποιος την μπύρα του ή να φάει κάτι νόστιμο και φρέσκο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε αυτή την ανάρτηση σας δίνουμε μια εκπληκτική συνταγή για γευστικά ψωμάκια μπριός. Τα υλικά δίνονται σε ποσότητες που παρασκευάζουν 28-30 μικρά σε μέγεθος brioche ή αν τα πλάσσεται μεγάλα για πλήρες σνακ, η δοσολογία των υλικών παρασκευάζει περίπου 18.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (συνολικά)
  • 480 ml νερό (χλιαρό)
  • 18 gr ξηρή μαγιά
  • 80 gr ζάχαρη
  • 10 gr αλάτι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • Λίγο βούτυρο, λιωμένο, για επάλειψη

Παρασκευή

Γεμίζετε ένα μπολ με το χλιαρό νερό και ρίχνετε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε για λίγα λεπτά τη μαγιά να ενεργοποιηθεί. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουροι για την ποιότητά της και θα γλυτώσετε από αστοχίες. Διαφορετικά, μπορείτε να προσθέσετε εξ’ αρχής όλα τα υλικά στον κάδο του ζυμωτηρίου και να ετοιμάσετε τη ζύμη για τα ψωμάκια. Θυμηθείτε να κρατήσετε λίγη από την ποσότητα του αλευριού, περίπου 50-100 gr για να το χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια, που θα δουλευτεί η ζύμη στον πάγκο.

Όταν φτάσει στη σωστή υφή θα το καταλάβετε, γιατί θα ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου και θα είναι μαλακή για να τη δουλέψετε εύκολα με τα χέρια. Αλευρώστε τον πάγκο και πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα. Λαδώστε ελαφρά ένα μπολ και τοποθετήστε τη ζύμη μέσα αυτό. Αφήστε τη σε ζεστό σημείο, σκεπασμένη για να φουσκώσει. Ανάλογα με τις συνθήκες μπορεί να χρειαστεί και 1 ώρα. Θα πρέπει να διπλασιαστεί.

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τον όγκο της ζύμης πιέζοντάς τη και να την ακουμπήσετε πάνω στον πάγκο, που θα έχετε αλευρώσει ελαφρά. Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο επίπεδο πάχους περίπου 2 εκατοστών. Χωρίστε τη σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος των μπριός που θέλετε να φτιάξετε.

Πλάστε με τα χέρια το κάθε κομμάτι σε μια μικρή σφαίρα, γυρίζοντας τις άκρες προς τα κάτω και κλείστε τες προς τα μέσα για να φτιάξετε τη σφαίρα. Τοποθετήστε τα μπριός σε σκεύος ψησίματος αφήνοντας απόσταση περίπου 1,5 εκ. μεταξύ τους και περιμένετε να φουσκώσουν και να καλύψουν τις μεταξύ τους αποστάσεις, πριν τα βάλετε στον φούρνο για ψήσιμο.

Ο φούρνος θα πρέπει να είναι προθερμασμένος στους 180°C, στις αντιστάσεις και θα τοποθετήσετε τα μπριός λίγο πιο χαμηλά από τη μέση. Το ψήσιμο διαρκεί περίπου 20 λεπτά και τα ψωμάκια είναι έτοιμα όταν πάρουν ένα ωραίο ροδαλό χρώμα στην επιφάνειά τους. Καθώς είναι ζεστά, επαλείψτε τα με βούτυρο και αφήστε τα σε σχάρα να κρυώσουν. Τα ψωμάκια είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσετε ως βάση για τις γευστικές δημιουργίες του καταλόγου σας.

Στη Foodfacts έχουμε πλήρεις σειρές επώνυμων τυριών και αλλαντικών σε επαγγελματικές συσκευασίες και τα διανέμουμε στην πόρτα σας με την υπηρεσία X-van. Έτσι, έχετε πάντα στη διάθεσή σας τα ποιοτικότερα προϊόντα για τα σνακ του μενού του καταστήματος εστίασης ή του καφέ σας.

Για να πάρετε περισσότερες ιδέες για συνδυασμούς υλικών, ρίξτε μια ματιά και στο άρθρο μας με τίτλο “Κρύα σάντουιτς – Νόστιμες ιδέες“, καθώς και σε εκείνο με τίτλο “Μπαγκέτες – Γευστικές προτάσεις για χορταστικά σνακ

Οι πελάτες σας χρειάζονται κίνητρα για να επιστρέφουν σε εσάς και ποια άλλα είναι καλύτερα κίνητρα από την ποιότητα και τις ξεχωριστές γεύσεις;

Photo by Carnivore Style on Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.