Για κάθε νέο/νέα barista που εισέρχεται στην αγορά εργασίας οι απορίες είναι πολλές και η έλλειψη εμπειρίας είναι αναμενόμενη. Εκείνο που έχει όμως μεγάλη αξία είναι η όρεξη για μάθηση και η δημιουργικότητα στη δουλειά, που έρχονται να αντισταθμίσουν όλα τα άλλα για τα οποία πρέπει να προσπαθήσουν, να μάθουν και να ειδικευθούν. Η δουλειά […]
Τα brownies έχουν κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Πέρα από απογευματινή γλυκιά επιλογή ή από γλυκό που συνοδεύει τον καφέ όλες τις ώρες, τα brownies αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια για το κλείσιμο ενός ωραίου γεύματος. Η γεμάτη, σοκολατένια γεύση τους, οι αρκετές παραλλαγές και κυρίως ή δυνατότητα να τα συνδυάσει κανείς […]
Συνεχίζοντας από το 1ο μέρος, στο 2ο επικεντρωνόμαστε στο ρόλο που παίζει η επικοινωνία, καθώς και στις νέες τάσεις στην εστίαση που κερδίζουν έδαφος Η επικοινωνία παίζει σπουδαιότερο ρόλο σήμερα, ειδικά για το προφίλ του πελάτη που είναι ενεργός στα social media Τα social media ενισχύουν και τροφοδοτούν τις προσδοκίες των πελατών διαρκώς, παρουσιάζοντας καφέδες, […]
Το προφίλ του σύγχρονου πελάτη μιας επιχείρησης εστίασης φαίνεται συχνά γεμάτο αντιφάσεις. Και το καταλαβαίνεις αν εξετάσεις ποια είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του. Γι’ αυτό, άλλωστε, καταλήγουμε να κατακερματίζουμε σε επιμέρους προφίλ τους σύγχρονους πελάτες. Αυτούς που είναι, για παράδειγμα, φανατικοί της υγιεινής και προσεγμένης διατροφής, αυτούς που αποφεύγουν το αλκοόλ ή που αποφεύγουν τα […]
Στα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας δεν αντιστάθηκε ποτέ κανείς. Φτιάξτε τα για το κατάστημά σας, με τη δική σας συνταγή και δώστε μια ακόμα γλυκιά επιλογή στους πελάτες σας. Τα chocolate chip cookies είναι τέλεια μαζί με τον πρωινό καφέ, αλλά και όλη τη μέρα. Συνοδεύουν ιδανικά ένα εταιρικό coffee break που έχετε αναλάβει. Συνιστούν […]
Το πώς απολαμβάνουν οι καταναλωτές τον καφέ τους, πώς αλλάζουν οι συνήθειές τους και πώς διαμορφώνεται η κουλτούρα γύρω από τον καφέ είναι αντικείμενα που απασχολούν αδιάκοπα τους επαγγελματίες του κλάδου. Και αυτό είναι απαραίτητο να συμβαίνει, ώστε οι επιχειρήσεις εστίασης να προσαρμόζονται στις συνθήκες, να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις, να ικανοποιούν το κοινό και […]
Ακόμα και αν έχετε ήδη vegan μενού, για την περίοδο της Σαρακοστής προσθέστε στο κατάστημά σας περισσότερες νηστίσιμες επιλογές. Έτσι, θα καλύψετε διατροφικά τους πελάτες σας που νηστεύουν, αλλά και το σύνολο του πελατολογίου σας με μεγαλύτερη ποικιλία. Η πατατόπιτα ρολό, με τραγανό φύλλο κρούστας ή και με φύλλο αέρος, είναι ένα νόστιμο και χορταστικό […]
Συνεχίζοντας από το 1ο μέρος του αφιερώματος, όπου περιγράψαμε τα βασικά στοιχεία της εσωτερικής διακόσμησης μιας καφετέριας, θα δούμε ορισμένα από τα πιο δημοφιλή στυλ. Vintage Style Η vintage διακόσμηση αντλεί έμπνευση από το παρελθόν. Τη συνθέτουν στοιχεία και στυλ διακόσμησης από διάφορες δεκαετίες. Εκπέμπει μια ρομαντική, γοητευτική ατμόσφαιρα με ιδιαίτερα αντικείμενα και αντίκες που […]
Η εσωτερική διακόσμηση ενός καφέ δεν είναι ούτε το Α ούτε το Ω. Ακουμπά σχεδόν σε όλο το αλφάβητο που συνθέτει την επιχείρηση. Γι’ αυτό και οι αποφάσεις που σχετίζονται με το «στήσιμο» και το στυλ του μαγαζιού είναι καθοριστικές και χρειάζεται να προηγηθεί σχετική μελέτη. Κατ’ αρχάς έχει σημασία το κοινό στο οποίο απευθύνεται […]
Το παραδοσιακό, ιταλικό, κέικ – ψωμί των Χριστουγέννων έχει κατακτήσει τις καρδιές μας τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Τα Panettone γίνονται ανάρπαστα την περίοδο των γιορτών και έχουν αγαπηθεί για την εντυπωσιακή φόρμα τους, την αφράτη υφή τους και την υπέροχη γεύση τους. Για να φτιάξει μια επιχείρηση τα δικά της Panettone για τα […]