Αλμυρά muffins με σολομό και φέτα

αλμυρά μάφινς με σολομό και φέτα

Τα αλμυρά muffins μπορούμε να τα φτιάξουμε είτε σε μεγάλη φόρμα, είτε σε ατομικά φορμάκια για πιο εύκολη μεταφορά!

Υλικά για τα muffins

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο σε λεπτές ροδέλες, κόβουμε τη φέτα σε μικρά κυβάκια (περίπου 1x1x1 εκ) και το σολομό σε μικρά κομματάκια.

Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφριά με το σύρμα.

Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να αλευρωθούν παντού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και τη φέτα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ώστε να αλευρωθεί και εκείνη πολύ καλά. Τελευταία, ρίχνουμε το σολομό και ανακατεύουμε και πάλι.

Η διαδικασία του αλευρώματος είναι σημαντική για την επιτυχία της συνταγής, γιατί έτσι τα υλικά θα κρατηθούν σε όλο το muffin και δεν θα κολλήσουν στον πάτο της φόρμας.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μπολ με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ύστερα προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών με το γάλα και το γιαούρτι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια ή εναλλακτικά τοποθετούμε μέσα στη φόρμα χάρτινα φορμάκια για muffin/cupcake, ώστε να μην κολλήσει το μείγμα.

Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας σε κάθε φορμάκι και μοιράζουμε ομοιόμορφα.

Προσοχή, όμως! Μην ξεχειλίσετε τα φορμάκια, γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα υπερχειλίσει. Για πιο ωραία και δελεαστική εμφάνιση, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγη τριμμένη φέτα.

Ψήνετε τα muffins για εικoσιπέντε έως τριάντα λεπτά (25’-30’) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.

Τα muffins είναι έτοιμα όταν έχει φουσκώσει και στεγνώσει το μείγμα και έχουν ροδοκοκκινίσει στην επιφάνεια!

Καλή όρεξη!

Photo Credits: Pexels από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *