Αφράτα και γευστικά pretzels με τυρί ένταμ

Pretzels συνταγή με τυρί edam

Για να προσφέρετε στους πελάτες σας αληθινά ξεχωριστές γεύσεις που όμοιες τους δεν μπορούν να βρουν εύκολα σε άλλες επιχειρήσεις αντίστοιχες με τη δική σας, επιλέξτε τα καλύτερα υλικά και πειραματιστείτε με συνταγές. Μην ξεχνάτε, βέβαια, πως βασικό συστατικό τους θα πρέπει να είναι μεταξύ άλλων η αφοσίωσή σας στο να παρασκευάσετε ένα θρεπτικό, νόστιμο και ισορροπημένο έδεσμα για τους πελάτες σας. Τα pretzels έχουν σε αυτό το άρθρο την τιμητική τους.

Στη Foodfacts έχουμε ως κύριο μέλημά μας να σας προμηθεύουμε με επώνυμα γαλακτοκομικά και άλλα προϊόντα υψηλής ποιότητας, διανέμοντάς τα στην πόρτα της επιχείρησής σας με συνεπή προγραμματισμό. Παράλληλα, μας αρέσει να σας εμπνέουμε μέσα από το blog μας με ιδέες για συνταγές και προτάσεις που θα αναδείξουν τα ιδιαίτερα στοιχεία και τον χαρακτήρα που θέλετε να προσδώσετε στις επιλογές του καταλόγου σας.

Στη συνταγή για τα αφράτα pretzels, το υλικό που προσφέρει “τυρένια” γεύση και απαλή υφή είναι το τυρί edam.

Υλικά για αφράτα pretzels:

Διευκρινίσεις για τις δοσολογίες

Όπου αναφέρεται “κούπα”, αφορά κούπα χωρητικότητας 250 ml. Όπου αναφέρεται “κ.σ.” αφορά κουτάλι σούπας των 15 ml. Όπου αναφέρεται “κ.γ.” αφορά κουταλάκι γλυκού των 5 ml. Εφόσον διαθέτετε δοσομετρητές μπορείτε να αντιστοιχίσετε 1 κούπα με 1 cup, 1 κουτάλι σούπας με 1 tablespoon και 1 κουταλάκι του γλυκού με 1 teaspoon.

  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 κ.σ ξηρή μαγιά
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι για ψωμί
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 κούπα Τυρί Frico Edam (τριμμένο)
  • 2 κ.σ. ξερό μαϊντανό (προαιρετικά και κυρίως για να ρίξετε πάνω από τα pretzels)
  • 1 1/2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι σκόνη
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 κ.σ. νερό
  • Θαλασσινό χοντρό αλάτι (για να ρίξετε πάνω από τα pretzels)
  • 1/4 κούπα βούτυρο (λιωμένο)

Tip: Πολλαπλασιάστε τη δόση σύμφωνα με την κατανάλωση που αναμένετε να έχετε στην επιχείρησή σας.

Πώς να φτιάξετε αφράτα pretzels με τυρί edam

Αναμείξτε στον κάδο του μίξερ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη, χτυπώντας το μείγμα για 1 λεπτό περίπου με τον γάντζο και κατόπιν αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.

Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέστε το περιεχόμενό του στον κάδο του μίξερ, ζυμώνοντας με τον γάντζο για 2 λεπτά. Αν η ζύμη κολλά στα τοιχώματα, προσθέστε σιγά – σιγά λίγο ακόμα αλεύρι, αλλά όχι περισσότερο από 1/2 κούπα.

Προσθέστε στη συνέχεια το τριμμένο τυρί, λίγο ξερό μαϊντανό και το κρεμμύδι σε σκόνη και ζυμώστε να ενσωματωθούν τα υλικά αυτά στη ζύμη.

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.

Στη συνέχεια, αλευρώστε την επιφάνεια εργασίας, βγάλτε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ και ζυμώστε για 1-2 λεπτά με τα χέρια, σχηματίζοντας μια μπάλα. Κατόπιν κόψτε τη ζύμη στη μέση και κάθε μισό σε τρίτα, ώστε να έχετε 6 κομμάτια που θα τα ζυμώσετε σε μικρότερες μπάλες. Το μέγεθος αυτό είναι ενδεικτικό, καθώς μπορεί να θέλετε να χωρίσετε τη ζύμη σε μικρότερα ή μεγαλύτερα κομμάτια, οπότε προτείνουμε να τη διαχειριστείτε σε αυτό το σημείο όπως προτιμάτε.

Ρολάρετε κάθε μπαλάκι ζύμης με τα χέρια σας ώστε να ανοίξετε τη ζύμη σαν ένα “κορδόνι” σταθερής διαμέτρου από άκρη σε άκρη. Το πάχος είναι επίσης δική σας επιλογή για το πόσο λεπτά θέλετε να είναι τελικά τα pretzels σας. Λάβετε, όμως, υπόψη ότι καθώς ψήνονται θα αποκτήσουν λίγο ακόμα όγκο.

Για να δώσετε σχήμα στα pretzels, πιάστε τις άκρες και κινήστε τες κυκλικά με φορά από εσάς προς τα εμπρός. Πλέξτε τις άκρες μεταξύ τους, ανασηκώστε και φέρτε τες προς το μέρος σας, ώστε να ακουμπήσουν πάνω στη ζύμη που βρίσκεται μπροστά σας. Πιέστε με τα δάχτυλά σας για να ενοποιήσετε το σχήμα.

Παρακολουθήστε τις κινήσεις στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί

Στη συνέχεια, χτυπήστε το αβγό με 2 κ.σ. νερό και βυθίστε τα pretzels και από τις δύο πλευρές στο μείγμα αυτό. Πασπαλίστε τα από πάνω με χοντρό αλάτι και λίγο ξερό μαϊντανό και τοποθετήστε τα για ψήσιμο.

Ψήστε τα pretzels για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Στα 10 λεπτά από την ώρα που τα βάλατε στον φούρνο, βγάλτε τα και αλείψτε τα με απαλές κινήσεις με λιωμένο βούτυρο. Συνεχίστε το ψήσιμο για τα υπόλοιπα 5 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε στους πελάτες σας φρεσκοψημένα pretzels και δημιουργήστε με αυτά γευστικά σνακ με ποιοτικά υλικά για όλες τις ώρες της ημέρας και σίγουρα από νωρίς το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα.

Tip: Πολλές συνταγές έχουν μετρηθεί ως προς τα υλικά τους και είναι γραμμένες σε μονάδες μέτρησης όπως είναι τα cups. Ένας εύκολος τρόπος για να θυμάστε πώς να μετατρέπετε γρήγορα τα cups σε ml είναι να υπολογίζετε κατά προσέγγιση ότι 1 cup είναι 250 ml. Ομοίως, να θυμάστε ότι 1 tablespoon είναι περίπου όσο 1 κουτάλι της σούπας, δηλαδή είναι περίπου 15 ml και 1 teaspoon είναι περίπου όσο 1 κουταλάκι του γλυκού, δηλαδή είναι περίπου 5 ml. Για να βρίσκετε με ακρίβεια την ποσότητα, μπορείτε να συμβουλεύεστε online μετατροπείς μονάδων μέτρησης όπως το unitconverters.net

Φωτογραφία από RitaE από το Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *